iOS @AppleiOS AppsiPadiPhoneTutoriale

Cum blocam accesul aplicatiilor la microfonul de la iPhone si iPad – iOS Privacy

Cand instalam si rulam o aplicatie pe iOS, din graba cotidiana nu stam foarte mult pe ganduri si apasam “Allow” atunci cand ne intreaba daca permitem accesul la o resursa / functionalitate a iPhone sau iPad.
Majoritatea aplicatiilor cer acces la “Notification Center” sau “Push Notification“. Functie prin care din cand in cand putem primi notificari din aplicatia respectiva.

Sunt si aplicatii sau chiar jocuri, care pe langa Push Notification ne cer acces si la alte functii sau informatii. De exemplu, o aplicatie prin care putem sa facem poze, in afara de cea oficiala a Apple (Camera), ne va cere acces la “Camera”, la Galeria Foto si la microfon, daca are capabilitatea de a inregistra video.
Nu ar fi o problema, insa sunt aplicatii care ruleaza in background sau stocheaza inregistrarile video / audio si pozele pe servere de cloud, altele decat cel folosit de Apple. iCloud. Asadar, nu este sigur ca atunci cand deschideti o aplicatie, microfonul nu inregistreaza fara sa stiti tot ce spuneti dvs. sau sunetele ambientale din apropiere. Cel mai sigur este sa nu permitem accesul la microfon decat aplicatiilor sigure si pe care le folosim frecvent.

Cum restrictionam accesul la microfon aplicatiilor de pe iPhone sau iPad

Fiind setari de confidentialitate, acestea se gasesc in “Settings” > “Privacy“.

In “Privacy” mergem la “Microphone”, unde gasim o lista a aplicatiilor care au solicitat acces la microfonul de la iPhone sau iPad.

Din lista de aplicatii putem sa glisam butonul de activare / dezactivare microfon pentru o aplicatie anume.

Dupa ce a fost dezactivat, cand o sa deschidem aplicatia o sa fim notificati ca aceasta nu mai are acces sa foloseasca microfonul si ne solicita accesul din setari.

Open Settings” si alegeti daca doriti sa-i dati acces aplicatiei la microfonul de la iPhone sau iPad.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button