Android @GoogleiOS @AppleWhat's New

Care telefon e mai sigur, Android sau iPhone (iOS)?

Android poate fi mai sigur decat iPhone X si modelele mai vechi

Intotdeauna a fost o disputa intre fanii Android si cei ai iPhone pe tema “care smartphone este mai bun?“. O intrebare generala, insa daca vorbim despre securitate, majoritatea posesorilor de smartphone sunt de acord ca iPhone este mai sigur decat oricare device Android. Restrictiile impuse de Apple impiedica accesul la fisierele sistemului iOS si interactiunea tertelor aplicatii cu acesta este destul de limitata.

Un raport al Vice arata ca totusi lucrurile nu stau tocmai asa, si in ceea ce priveste anumite parti ale securitatii, iPhone X si modelele mai vechi sunt mai putin sigure decat Google Pixel 2 si Samsung Galaxy S9.
Software-ul UFED 4PC al Cellbrite este capabil sa extraga date importante cum ar fi: istoricul apelurilor telefonice, contactele, date GPS, mesaje si unele informatii din retelele sociale Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat si Twitter. Acest lucru este posibil pe device-urile iPhone X si modelele mai vechi.
Nu acelasi lucru este posibil pe smartphone-urile Android: Google Pixel 2 si Samsung Galaxy S9. De altfel folosind acelasi software nu s-au putut extrage deloc date de pe Huawei Mate 20 Pro, in ciuda zvonurilor legate de existenta unor brese de securitate prezente pe toate device-urile mobile Huawei.

Ca o scurta paranteza, va spunem ca Celibrate este o companie israeliana, a carei activitate se focalizeaza pe securitatea device-urilor, ea dezvoltand aplicatii prin care se poate patrunde si extrage date din device-uri Android si iOS blocate. Desigur, aceste date sunt extrase la in urma unor cereri guvernamentale.
De-a lungul anilor, Celibrate a reusit sa patrunda in numeroase device-uri iPhone, in ciuda masurilor de securitate si restrictiilor puse de Apple.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button