Android @GoogleAndroid AppsWhat's New

Aplicatiile nu se mai deschid pe Android? (Rezolvare / Martie 2021)

O eroare a afectat aplicatiile pe milioane de telefoane Android

Milioane de utilizatori cu smartphone-uri Android au intampinat zilele acestea probleme cu deschiderea si rularea mai multor aplicatii. De la aplicatii de socializare gen Facebook, Instagram si pana la aplicatii de mail (Gmail), aplicatii de navigatie (Waze), toate au fost afectate pe Android. Cele mai multe telefoane afectate sunt Samsung, insa problemele au fost raportate si pe Huawei (Android), LG, Motorola, Xiaomi.

“Simptomele” sunt simple. Aplicatii care se deschideau fara probleme si puteau fi rulate, acum nu se mai deschid. Chiar daca device-ul este restartat. Se stie ca multe probleme alea Android se rezolva dupa un banal restart. Din pacate nu si in aceasta situatie.

Cert este ca raspunzatoare de aceasta prabusire a aplicatiilor Android este componenta “Android System WebView”. Dupa o actualizare recenta, aceasta componenta a blocat utilizatorilor accesul la mai multe aplicatii.
System WebView este componenta preinstalata pe toate telefoane Android, prin care dezvoltatorii pot sa afiseze pagini web in aplicatiile lor.

Google a anuntat recent ca a mai venit cu o actualizare in care rezolva bug-ul din versiunea precedenta, insa multi utiliatori s-au plans ca actualizarea Android System WebView ramane blocata.

Rezolvarea in acest scenariu este cat se poate de simpla. Mergeti la managerul de aplicatii si dezinstalati Android System WebView. Dupa ce aceasta componenta este dezinstalata, totul va reveni la normal, iar aplicatii precum Waze, Gmail, Facebook, Instragram si altele, se vor deschide si vor rula fara probleme.

Initial s-a crezut ca este vorba despre o vulnerabilitate de securitate descoperita la finele lui 2020 pe chipset-urile Qualcomm. Vulnerabilitate si permitea coruperea memoriei in urma unei validari incorecte a intrarilor pe componenta grafica a chipse-ului Qualcomm.

 

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button