Android @GoogleAndroid AppsDownloadsiOS @AppleiOS Apps

Aplicatii alertare si monitorizare cutremure de pamant / Earthquake Apps

Cutremurele de pamant, sau seisemele cum sunt ele numite de specialisti, sunt fenomene naturale greu de anticipat, care pot produce foarte multe pagube materiale, panica si victime.

Atat pentru iOS (iPad, iPhone) cat si pentru Android, exista o serie de aplicatii care avertizeaza utilizatorii atunci cand s-a produs un cutremur de pamant.

Una dintre cele mai eficiente si mai stabile aplicatii pentru iOS, compatibila atat pe iPad cat si pe iPhone, este Earthquake, dezvoltata de Nico Tranquilli.
Aplicatia Earthquake ne avertizeaza imediat ce s-a produs un cutremur in regiunile stabilite ca fiind de interes pentru noi, oferind informatii in amanunt despre acest femomen. Adancimea la care s-a produs cutremurul, magnitudinea si localizarea exacta.

Iata cum arata o alerta pentru un cutremur produs in Romania, pe 1 septembrie 2016.

earthquake

In versiunea PRO, aplicatia ne permite si o customizare a notificarilor. Putem stabili sa ne notifice numai pentru seisme produse intr-o anumita regiune stabilita de noi, si de la o anumita magnitudine in sus. De exemplu, noi am setat sa fim avetizati pentru cutremurele mai mari de 5 grade produse in Europa, si mai mari de 3 grade produse in Romania.

img_3216

In timeline sunt afisate toate cutremurele de pamant, sortate pe doua categorii. Mai mari sau egale cu 2 grade si mai mari sau egale cu 4 grade magnitudine.

img_3217

Aplicatia Earthquake poate fi descarcata gratuit din Apple App Store sau iTunes, de la acest link.

LastQuake – CSEM / EMSC este o alta aplicatie pe care am testat-o si este foarte buna. Practic, aceasta aplicatie este mai “oficiala” daca putem spune asa. Aplicatia este dezvoltata chiar de EMSC-CSEM. European-Mediterranean Seismological Centre, este o organizatie non-profit, care se ocupa cu monitorizarea seismelor si dezvolta solutii de avertizare in timp real a populatiei.

Aplicatia CSEM / EMSC este disponibila atat pentru Android cat si pentru iOS.

csem-emsc

Partea interesanta la aceasta aplicatie, este ca utilizatorii isi pot interactiona. Isi spune pararea despre un cutremur care s-a produs intr-o anumita regiune, pot face upload la pozele cu pagubele produse de seism si pot spune cum s-a simtit acesta.

Aplicatia o gasiti in App Store si Google Play, printr-o simpla cautare a “EMSC”.

img_0343

Aplicatia este gratuita si nu necesita inregistrare.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
تحميل مينى اوبر لسامسونج استار 5222, samsung240 320 futbol oyunlari.ru, instaler et telechargez ovi store nokia n8-00, скачать сони эриксон фейсбук на телефон самсунг, www.ketomobالعاب حافا.come, comonte a formate verruillage sim gt-c3310, gt3653 hileler, تنزيل العاب سامسونج نوع S5222R, www.lgmobile.com, samsung s8300 aplikacje, browser à telecharger pour samsung E2252, aplic. de terremoto em tempo real, softuri pt tel samsung cu symbian 2009, jeux Ben10java, latarka do sony ericsson ściągnij na telefon za darmo, ألعاب كرة القدم لهاتف جافا, samsung gt c3510 aceita descarregar jogo?, Telecharger Flashcode pour samsung Player star G-S5600, العثور على شهادة مصدر الفيسبوك للهاتف, theme thm galaxy java,
Back to top button
Close