What's New

YotaPhone 2, smartphone-ul rusesc cu doua touchscreen-uri si pret exorbitant

Yota, o companie ruseasca furnizoare de servicii broadband dar si producatoare de dispozitive mobile, a anuntat noul smartphone YotaPhone 2, o versiune mult-imbunatatita a predecesorului sau YotaPhone, lansat in urma cu un an.

Fata de alte modele de smartphone-uri high-end lansate recent, YotaPhone 2 nu impresioneaza prea tare prin specificatiile hardware, acestea incadrandu-se mai degraba in clasa intermediara: display Full HD de 5 inci, procesor Qualcomm Snapdragon 800, 2 GB de RAM, 32 GB spatiu de stocare intern, camera principala de 8 MP si camera frontala de 2.1 MP, baterie de 2500 mAh si suport pentru conectivitate LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 si NFC. Insa lucrul care scoate in evidenta dispozitivul, si care vrea sa justifice pretul destul de mare la care acesta va fi disponibil dupa lansare, este cel de-al doilea display touchscreen, monocromatic (e-paper), de 4.7 inci (rezolutie 960 x 540) aflat pe spatele acestuia.

yotaphone-2

La fel ca display-ul principal (de pe partea din fata a dispozitivului), display-ul secundar este protejat de un panou Gorilla Glass 3, si in timp de doua ecrane ne duce cu gandul la o durata de viata a bateriei mult mai scazuta decat in mod normal, rolul display-ului de pe spatele YotaPhone 2 este acela de a conserva energia bateriei, aceasta putand avea o autonomie de pana la 5 zile.

Noul smartphone Yota ruleaza sistemul de operare Android 4.4 KitKat si va fi lansat in anumite regiuni din Europa in aceasta luna, pretul la care va fi disponibil fiind undeva in jurul a 700 euro.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button