Microsoft @Mobile

Windows 8 Consumer Preview este disponibil gratuit incepand cu 29 februarie 2012 si in varianta pentru smartphone

Asadar momentul mult asteptat a sosit, americanii de la Microsoft a lansat cu prilejul Mobile World Congress 2012 de la Barcelona, versiunea de testare Windows 8 Consumer Preview, ce poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Microsoft. Noua versiune de Windows se presupune a fi total diferita de versiunile anterioare din 1996 pana in prezent. Noul Windows 8 va avea aceeasi interfata ca Windows Phone cu patrate mari albastre ce contine link-uri Facebook, Twiter, SkyDrive, Internet Explorer si alte aplicatii. Principalul avantaj al noului sistem de operare este interoperabilitatea cu tableta si notebook-ul datorita folosirii unui cod sursa comun cu versiunea pentru desktop.

Prin aceasta lansare Microsoft incearca sa isi faca loc pe piata dominata de Android OS si iOS si incearca sa copie succesul concurentilor sai lansand Windows MarketPlace unde se vor posta aplicatiile mobile mult asteptate de clientii Microsoft, dar datorita numarului redus de aplicatii disponibile sunt sanse mici sa fie bagat in seama de clientii Android Market si Apple Store ce contin sute de mii de aplicatii gratuite sau cu plata.

Asteptam cu interes efectul pe care il va avea aceasta lansare si cum va fi abordat de producatorii modiali pentru viitoarele modele, avand in vedere trendul spre care ne indreptam: rezolutii Full HD, procesoare Quad-Core, unitati de stocare de peste 16GB si alte inovatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button