Android @GoogleWhat's New

Versiunea finala a sistemului Android L ar putea include mai multe optiuni de customizare

Google a prezentat in urma cu doua saptamani (pe 25 iunie) urmatorul sistem de operare Android 5.0, numit Android L (Lollipop), iar la o zi dupa, a lansat versiunea Developer Preview a acestuia (aceasta este compatibila doar cu dispozitivele mobile Nexus 5 si Nexus 7 si poate fi descarcata de aici). Dintre feature-urile noi introduse in noul sistem Android, cel mai mediatizat este noua interfata, diferita de cea disponibila in KitKat, numita Material. De asemenea, anumite aplicatii, cum ar fi Phone si Gmail vin si ele cu un design nou, mai curat si mai modern. Insa, chiar daca sistemul ramane unul open source si foarte customizabil, utilizatorii inca nu au posibilitatea sa customizeze meniul quick settings (cel putin nu in versiunea Preview).

Android-L-quick-settings

Se pare ca insa ca, dupa ce au fost facute cereri catre Google de catre utilizatori Android ca noul sistem sa includa si abilitatea de a modifica butoanele afisate in meniul de setari rapide (motivul specificat fiind acela ca fiecare utilizator are nevoi diferite, si acestia ar trebui sa aiba posibilitatea sa schimbe ordinea butoanelor sau sa scoata din meniu butoane care nu sunt folosite si sa adauge altele in locul acestora), Google a anuntat ca cererile respective vor fi luate in considerare.

Desi nu este garantat ca Android L va include acest feature in versiunea finala a sistemului, cel mai probabil ne putem astepta la mai multe optiuni de customizare decat sunt disponibile in versiunea preview.

Leave a Reply

Back to top button