Mobile Apps

USB Killer, stick-ul care poate distruge orice PC

In ultimii zece ani, stick-urile USB au devenit medii de stocare universale. Acestea sunt utilizate, la nivel global, de catre oricine are de mutat fisiere de pe un computer pe altul sau pentru stocarea unor date importante, departe de hackeri si de eventualele probleme care ar putea aparea pe PC-ul sursa. Iata ca un pasionat de hardware din Rusia a dezvoltat USB Killer, un stick USB care poate distruge orice computer in care este introdus. Partea îngrijoratoare consta in faptul ca acesta arata ca orice stick obisnuit.

usb-killer-2-640

Cu toate ca nu avem nicio dovada ca acest dispozitiv functioneaza cu adevarat si nici nu exista o versiune comerciala a sa, prezentarea modului in care functioneaza este destul de convingatoare. Realizatorul sau nu s-a decis inca daca doreste sa ofere la liber specificatiile tehnice ale acestui stick sau sa incerce sa scoata bani de pe urma lui prin crowdfunding, dar ia aceste doua posibilitati in calcul.

USB Killer actioneaza ca un invertor. Acesta se alimenteaza cu energie electrica de la portul USB si incarca codensatorii pana la -110 V. Cand acest voltaj este atins, invertorul este oprit, iar transistorul se deschide. Acesta impinge sarcina negativa catre portul USB. Procesul este repetat pana in momentul in care toate componentele din computer care mai pot sa alimenteze USB-ul cu energie electrica sunt arse de catre dispozitiv. In prezent nu exista prea multe motive de ingrijorare. Majoritatea utilizatorilor de PC-uri stiu deja ca nu este recomandat sa folosesti stick-uri USB din surse dubioase. Dispozitivul exista doar in mâanile creatorului sau, care a declarat ca nu vede prea multe aplicatii practice pentru acesta.

Acum ca stim despre existenta unor dispozitive pe USB care pot distruge computerele la care sunt conectate, cel mai bine este sa ne ferim pe cat posibil de stick-uri straine. Ba chiar de orice dispozitiv necunoscut, deoarece aceasta tehnologie “malefica” poate fi integrata in dispozitive de orice forma.

Leave a Reply

Back to top button