What's New

Un viitor smartphone Nikon?

Presedintele Nikon Makoto Kimura a impartasit gandurile sale intr-un interviu recent cu Bloomberg, sugerand ca piata smartphone-urilor este in interesul tot mai mare al societatii japoneze.

Deci, in ce directie s-ar putea duce Nikon? Ei bine, cum piata smartphone-urilor e deja una dintre cele mai mari iar cea a camerelor compacte e in scadere, nu e prea greu de ghicit.

"Numarul de persoane care fac poze instantanee a explodat prin utilizarea de smartphone-uri care au vandut 750 de milioane sau cam asa ceva anul trecut", a spus Kimura. "Ne-am centralizat ideile noastre jurul camerelor, dar putem schimba abordarea noastra de a oferi produse la o piata mai mare."

Intr-adevar, Kimura a spus ca in aprilie si mai a acestui an, vanzarile de aparate foto compacte au scazut cu aproximativ 25 % in aceeasi perioada cu 12 luni in urma, in timp ce piata de smartphone-uri a sarit anul trecut cu circa 46 %, potrivit firmei de cercetare IDC.

In timp ce compania inca functioneaza bine cu camerele sale DSLR high-end, cum ar fi D4 si D800, totusi progresele enorme in tehnologie a camerelor de pe smartphone-uri din ultimii ani, inseamna intrarea in competitie cu piata aparatelor foto compacte.

Kimura a spus, "Vrem sa cream un produs care va schimba conceptul de camera. Acesta ar putea fi un produs de consum non-aparat de fotografiat. "Cand a fost intrebat de Bloomberg daca Nikon are in curs de dezvoltare un smartphone, presedintele a refuzat sa raspunda.

Nikon-Coolpix-S800c Nikon a facut primul pas in lumea de sisteme de operare mobile anul trecut, cu lansarea aparatului foto compact Coolpix S800c. Cu toate acestea, shooter-ul bazat pe Android – cu built-in Wi-Fi complet, un touchscreen de 3,5 inci, senzor CMOS de 16 megapixeli, zoom optic 10x (25-250mm), GPS-ul incorporat, si acces la magazinul Google Play – a fost intampinata cu review-uri medii.

Avand in vedere 84 % din veniturile sale de operare anul trecut a venit de la divizia de imagistica, si Nikon este constient de dezintegrarea pietei point-and-shoot, mult mai grava decat oricand si este interesata de diversificarea fluxului de venituri. In afara de "produs de consum non-aparat de fotografiat", Kimura a declarat ca firma sa ia in considerare, de asemenea, extinderea in vederea producerii de dispozitive medicale, un domeniu in care rivalul camerelor Olympus sa bucurat de un succes semnificativ.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
http://www.google.com/url?q=http://gallery.mobile9.com/c/nokia-asha-305-themes_4329/1/?fi=15,
Back to top button
Close