Home / Mobile News / Un viitor smartphone Nikon?

Un viitor smartphone Nikon?

Presedintele Nikon Makoto Kimura a impartasit gandurile sale intr-un interviu recent cu Bloomberg, sugerand ca piata smartphone-urilor este in interesul tot mai mare al societatii japoneze.

Deci, in ce directie s-ar putea duce Nikon? Ei bine, cum piata smartphone-urilor e deja una dintre cele mai mari iar cea a camerelor compacte e in scadere, nu e prea greu de ghicit.

"Numarul de persoane care fac poze instantanee a explodat prin utilizarea de smartphone-uri care au vandut 750 de milioane sau cam asa ceva anul trecut", a spus Kimura. "Ne-am centralizat ideile noastre jurul camerelor, dar putem schimba abordarea noastra de a oferi produse la o piata mai mare."

Intr-adevar, Kimura a spus ca in aprilie si mai a acestui an, vanzarile de aparate foto compacte au scazut cu aproximativ 25 % in aceeasi perioada cu 12 luni in urma, in timp ce piata de smartphone-uri a sarit anul trecut cu circa 46 %, potrivit firmei de cercetare IDC.

In timp ce compania inca functioneaza bine cu camerele sale DSLR high-end, cum ar fi D4 si D800, totusi progresele enorme in tehnologie a camerelor de pe smartphone-uri din ultimii ani, inseamna intrarea in competitie cu piata aparatelor foto compacte.

Kimura a spus, "Vrem sa cream un produs care va schimba conceptul de camera. Acesta ar putea fi un produs de consum non-aparat de fotografiat. "Cand a fost intrebat de Bloomberg daca Nikon are in curs de dezvoltare un smartphone, presedintele a refuzat sa raspunda.

Nikon-Coolpix-S800c Nikon a facut primul pas in lumea de sisteme de operare mobile anul trecut, cu lansarea aparatului foto compact Coolpix S800c. Cu toate acestea, shooter-ul bazat pe Android – cu built-in Wi-Fi complet, un touchscreen de 3,5 inci, senzor CMOS de 16 megapixeli, zoom optic 10x (25-250mm), GPS-ul incorporat, si acces la magazinul Google Play – a fost intampinata cu review-uri medii.

Avand in vedere 84 % din veniturile sale de operare anul trecut a venit de la divizia de imagistica, si Nikon este constient de dezintegrarea pietei point-and-shoot, mult mai grava decat oricand si este interesata de diversificarea fluxului de venituri. In afara de "produs de consum non-aparat de fotografiat", Kimura a declarat ca firma sa ia in considerare, de asemenea, extinderea in vederea producerii de dispozitive medicale, un domeniu in care rivalul camerelor Olympus sa bucurat de un succes semnificativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mobile Apps, Tutorials and News:
http://www.google.com/url?q=http://gallery.mobile9.com/c/nokia-asha-305-themes_4329/1/?fi=15,
RomanianEnglishFrenchGermanItalianSpanishPortugueseHindiDanishArabicBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDutchEstonianFinnishGreekHebrewHungarianIndonesianIrishJapaneseKoreanLatvianLithuanianNorwegianPolishRussianSerbianSlovakSlovenianSwedishThaiTurkishUkrainianVietnamese