REVIEWSWhat's New

Ce trebuie să faci ca să nu se îngălbenească husele transparente pentru telefon

Husele transparente sunt cele mai apreciate, mai ales atunci când ai un smartphone cu design plăcut, care vrei să iasă în evidență chiar și atunci când este protejat. Din păcate, majoritatea huselor transparente se degradează în timp și încep să capete un aspect gălbui. În acest articol înveți ce trebuie să faci ca să nu se îngălbenească husele transparente. Sau măcar să le menții într-o stare bună cât mai mult timp.

De ce ajung să se îngălbenească husele transparente pentru telefon

Materialele din care sunt confecționate husele transparente, au de fapt o culoare galbenă. Printr-un proces chimic de tratare si adăugarea nuanțelor de albastru, producătorii reușesc să ofere o culoare alb – transparentă produsului final.

Expunerea prelugintă la radiații UV (la soare)

Prin expunerea prelugită la soare, radiațiile UV schimbă structura acestui tratament, astfel că materialele din care este fabricată husa, tind să revină la culoarea inițială. Adică la cea gălbuie.

Sebumul și transpirația mâinilor

Nu numai radiațiile UV contribuie la ingălbenirea acestora în timp. Sebumul si transpirația mâinilor este un alt factor important care face ca să se îngălbenească husele transparente pentru telefon.

Materialele din care sunt confecționate

Majoritatea huselor sunt făcute din poliuretan termoplastic (TPU). Acest material începe un proces de oxidare, în contact cu oxigenul din aer. Deci, dacă de soare mai reușiți cumva să feriți de telefonul, de contactul cu aerul este puțin mai complicat.

Totuși, lucrurile nu stau chiar atât de rău. Degradarea produsă de soare este mult mai accelerată decât procesul natural de oxidare al TPU. Așadar, dacă vreți să aveți cât mai mult timp o husă transparentă, fără ca aceasta să capete nuanțe de galben, evitați pe cât posibil expunerea telefonului la soare. De asemenea, curătați regulat de transpirație husa telefonului. Curățarea se va face cu substațe speciale, făra alcool sau alte substanțe corozive sau oxidante.

Ce trebuie să faci ca să nu se îngălbenească husele transparente pentru telefon
Ce trebuie să faci ca să nu se îngălbenească husele transparente pentru telefon

O altă soluție și mai eficientă pentru ca să nu se îngălbenească husele transparente pentru telefon, este să cautati confecționate din policarbonat. Așa cum sunt cele Apple Clear Case originale, pentru iPhone.

Comparativ cu poliuretan termoplastic, policarbonatul își păstrează proprietățile o perioadă mai îndelungată.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button