iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPhoneMobile AppsWhat's New

Touch Disease, un defect de fabricatie al telefoanelor iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Fenomenul “Touch Disease“, mediatizat la scurt timp dupa ce milioane de telefoane iPhone 6 si iPhone 6 Plus au iesit din perioada de garantie, a fost trecut sub tacere de Apple pe perioada cat dispozitivele afectate puteau fi reparate gratuit in centrele de service autorizate.

Manifestat prin aparitia unei dungi albe la partea superioara a display-ului si nepreluarea comenzilor aplicate pe suprafata touch, defectul poate fi atenuat la inceput apasand cu putere sau torsionand usor carcasa, readucand terminalul mobil la starea normala de functionare. Problema de natura hardware revine in scurt timp, telefonul mobil devenind inutilizabil.

Afectand in special seria iPhone 6 Plus, defectul “Touch Disease” se manifesta in timp, cu probabilitate mai mare de aparitie abia dupa ce telefonul mobil a iesit din perioada de garantie. Vinovat pare sa fie un cumul de factori, incepand cu carcasa de mari dimensiuni care flexeaza daca este presata prea tare si protejarea neadecvata a placii electronice, nu la fel de flexibila si susceptibila la deteriorare prin deformari succesive.

Sursa problemelor este microprocesorul responsabil cu gestionarea functiilor touch, care se poate desprinde de placa electronica. Utilizat si cu serii iPhone anterioare, chip-ul era protejat de carcasa mult mai mica si mai rigida a telefoanelor respective, prin folosirea unui tratament suplimentar pentru rigidizare, constand in aplicarea unui capac metalic pe toata lungimea placii electronice si un adeziv suplimentar care sa impiedice dezlipirea accidentala.

Ambele modalitati au fost abandonate la seria iPhone 6, in locul capacului metalic aparand doar o banda adeziva cu rol de ecranare. Drept urmare, fortarea repetata a carcasei telefonului in conditii de utilizare normala duce in timp la aparitia de micro-fisuri la zona de contact dintre chip-ul responsabil cu gestionarea functiilor touch si placa electronica.

Din nefericire, singurul remediu este substituirea componentei defecte intr-un centru de service. Destul de complexa, interventia poate fi costisitoare daca telefonul mobil nu se mai afla in perioada de garantie.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
recherche jeux,game,play java mobile, samsung sghf480i nin oyun siteleri, telecharger jeux java samsung at, Iphone tema indir java java jar java java, google map samsumg gte2252, nokia.mobi/entry/van/main/C7-00, aplicatie de descarcat muzica pentru telefon samsung S5229, اسرار مبايل gt 7722, nokia.mobi/entry/van/video/pokemon, Android temasi indir java, Teme cu ceas pt lg, jeux games java ovi, http://go.store.ovi.mobi/entry/van/games/N110, nokia.mسكسobi/entry/van/main/701, download games perang tentara, java ayfon temasi indir, Tema oppo format sis, w.w.w.samasung phone.in, crystal bildirim sesi indir,
Back to top button
Close