iPad

Noile caracteristici iOS 5 anuntate de Apple

Daca va numarati printre fanii iPhone, iPod sau iPad care asteapta cu nerabdare vesti despre noul sistem de operare iOS 5, Apple a facut cateva specificatii in legatura cu acesta la inceputul acestei luni, la WWDC 2011. In primul rand, iOS 5 va avea aproximativ 200 de noi caracteristici (si peste 1500 API) si va fi disponibil pentru iPhone 4 3GS, iPod Touch 3G, 4G, iPad 1 si 2  si pentru Apple TV  2G.

Dintre cele 200 de noi feature-uri iOS 5, unsprezece sunt cu adevarat remarcabile:

iOS-5-Features

1. Notificarile – actualul sistem de notificare in iOS poate fi destul de iritant mai ales atunci cand suntem prinsi in vreun joc sau in vreo convorbire telefonica. Noul sistem de notificare, denumit si Notifications Canter, este mult mai simplu de digerat (sesamana oarecum cu cel al Android OS): nu trebuie decat sa trecem cu degetul peste ecran de sus in jos pentru a accesa notificarile, si de asemenea exista un mic buton "x" pe care il putem folosi pentru a le sterge.

2. NewsStand – in iOS 5 utilizatorii pot urmari lejer subscrierile la revistele sau ziarele online direct din NewsStand.

3. Twitter – in sfarsit Apple a facut modificarile mult asteptate de utilizatori, si anume adaugarea optiunii de share direct pe Twitter din Camera si Photo App. De asemenea, contactele din telefon vor putea fi sincronizate cu cele de pe Twitter.

4. Safari Reader – o noua caracteristica a browserului Safari pentru iOS, oferind posibilitatea de a citi carti gratuite utilizatorilor dispozitivelor care ruleaza acest sistem de operare. De asemenea, Reading List este un alt feature al browserului mobil care merita mentionat, acesta permitand userilor sa creeze o lista de link-uri pe care doresc sa le citeasca mai tarziu, lista care poate fi sincronizata intre diverse dispozitive cum ar fi Mac, iPad, iPod Touch si iPhone. Si sa nu uitam sa mentionam, noul browser va suporta tab-urile.

5. Reminder – asa cum sugereaza si numele, aceasta este o aplicatie care permite utilizatorilor sa seteze mementouri care pot fi sincronizate intre mai multe dispozitive si care, datorita feature-ului location sense, poate crea/afisa mementouri bazate pe localizari geografice (geo location).

6. Camera – utilizatorii vor putea face poze cu ajutorul tastelor de volum sau direct din lockcrenn, fara a fi nevoiti sa introduca parola de deblocare (in cazul in care folosesc una). In plus, fotografiile vor putea fi micsorate sau marite direct din Camera.

7. Split Keyboard – in iOS 5 tastatura va putea fi impartita in mai multe parti daca se trage de aceasta.

8. Dictionary – iOS 5 vine la pachet cu un dictionar integrat ce va putea fi folosit de toate aplicatiile din AppnStore.

9. PC Free – incepand cu iOS 5 utilizatorii nu vor mai avea nevoie de PC sau Mac pentru a activa dispozitivul cu acest sistem de operare. De asemenea, utilizatorii iOS 5 vor primi updateuri doar pentru ceea ce se va schimba in sistemul de operare (delta updates).

10. New Game Center – in iOS 5 utilizatorii vor putea primi recomandari despre jocuri si chiar recomandari despre eventuali prieteni din retele sociale. In plus, jocurile vor putea fi cumparate si downloadate direct din Game Center.

11. iMessage – o noua aplicatie de mesageri in iOS 5, prin intermediul carora utilizatorii pot share-ui mesaje text, fotografii, clipuri video si contacte din telefon. In plus vor primi si rapoarte de livrare si vor fi notificati in timp real cand ceilalti vor tastat raspunsurile.

Nota: iOS 5 este deja disponibil la download in varianta beta, versiunea finala urmand sa fie lansata oficial in aceasta toamna.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
vijesti for ios 5, Download game hd di ios langsung, telicharji les aplikasio nokia 2700.gamz mobail,
Back to top button
Close