iCloudiOS @AppleiPhoneiTunesMOBILE TIPS

Sterge sau schimba cardul bancar (credit card) din contul Apple de pe iPhone, iPod touch sau iPad

Toti posesorii de iPhone, iPod touch sau iPad  au creat un cont Apple atunci cand au initializat device-ul pentru prima data. Apple ID.
Acesta este necesar pentru activarea device-ului si pentru verificarea utilizatorului, in cazul in care acesta doreste sa foloseasca serviciile Apple. App Store, iTunes Store, iCloud, iMessageFaceTime sau alte servicii made by Apple.
In cele mai multe cazuri, la inregistrarea unui Apple ID, sunt cerute si datele unui card bancar (credit sau debit card). Acesta este folosit atat pentru verificarea utilizatorului cat si pentru achizitionarea de aplicatii, jocuri, carti, muzica sau alte articole din App Store sau iTunes Store.

Daca doriti sa stergeti datele cardului asociat contului Apple sau daca doriti sa schimbati metoda de plata (actualizare card), puteti face acest lucru de pe iPhone, iPad, iPod touch, de pe Mac, din interfata web sau de la un Windows PC pe care aveti instalat iTunes.

Schimbarea sau stergerea datelor cardului de credit de pe iPhone, iPad sau iPod touch

Inainte de a schimba metoda de plata sau de a sterge datele cardului bancar din contul Apple, asigurati-va ca nu aveti restante de plata la Apple (bani ce nu au putut fi retrasi din contul dvs) sau ca datele noului card coincid cu identitatea dvs. Nu este o idee buna sa incercati sa adaugati un card bancar care nu va apartine.

Schimbarea stergerea datelor de card de pe iPhone, iPad sau iPod touch se face din Settings > iTunes & App Store. Apasati pe locul unde este “Apple ID: adresa_email“, apoi apasati pe “View Apple ID“.

Se va deschide App Store cu un camp de autentificare cu Touch ID sau parola iCloud, dupa care un panou cu mai multe optiuni, printre care si “Payment Information“.

Din Payment Information aveti optiunea sa va schimbati datele cardului sau sa-l stergeti din contul Apple. Dupa finalizarea modificarilor, apasati “Done” in coltul din dreapta-sus a casetei de dialog.

In cazul in care  doriti sa schimbati cardul, asigurati-va ca nu aveti restante la plata la aplicatii sau jocuri cumparate de pe App Store. Se intampla de multe ori ca la achizionarea unei aplicatii, Apple sa nu retraga imediat baniid e pe card, suma ramanand blocata in contul dvs bancar.

Schimbarea sau stergerea datelor cardului de credit din Apple ID via web

O metoda si mai simpla decat cea prezentata mai sus, este prin intermediul Apple ID.

Accesati : https://appleid.apple.com/, va autentificati cu contul dvs. de Apple, apoi in pagina care se deschide navigati pana la “Payment & Shipping” si faceti click pe Edit Payment Information…

De aici este foarte simplu sa schimbati sau stergeti cardul bancar adaugat in contul Apple. Schimbarea se  va face automat pe toate device-urile care au conectat contul de iCloud.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button