Android @GoogleAndroid AppsMobile AppsWhat's New

SoundHUD, o noua aplicatie pentru Android

Lansarea celei de-a cincea versiune a sistemului de operare Android a adus o multime de informatii noi si interesante, dar aceasta nu a fost fara de probleme. Alaturi de carentele inerente unei actualizari atat de mari, Lollipop sufera si din cauza unor schimbari voluntare mai putin inspirate, iar aplicatia SoundHUD incearca sa repare macar una dintre acestea: lipsa unui mod Silent complet.

Noul panou pentru controlul sunetului si al notificarilor reprezinta o noutate in Android 5.0, acesta oferind totodata si posibilitatea programarii unor intervale orare in care utilizatorul nu doreste sa fie deranjat. Din nefericire, compania a uitat sa implementeze un mod Silent care sa intrerupa vibratiile si sunetul in momentul in care utilizatorul nu vrea sa fie deranjat sub nici o forma. Google a optimizat intr-o oarecare masura acest mod de lucru in Android 5.1, dar cei care inca nu au primit aceasta actualizare vor prefera probabil o solutie precum SoundHUD.

SoundHUD-aNDROID

SoundHUD este o aplicatie simpla care substituie integral modulul pentru controlul volumului si al profilurilor de utilizare Interruptions, aceasta integrandu-se cu serviciul Accessibility pentru a putea functiona ca un serviciu de sistem. Inainte de activarea aplicatiei, e indicat sa dezactivati profilurile None sau Priority deoarece nu veti mai avea acces direct la ele, programarea intervalelor de liniste (Downtime) sau activarea ocolitoare din meniul Settings urmand totusi sa functioneze in permanenta.

Cea mai importanta imbunatatire oferita de SoundHUD o constituie implementarea unui mod Silent complet. Ca si pana in prezent, utilizatorul poate coborand manual volumul pentru a activa modul Vibration, dar printr-o apasare suplimentara de buton, SoundHUD va taia atat sunetul, cat si vibratiile.

Acesta nu este singurul avantaj oferit aplicatiei. SoundHUD permite asocierea apasarilor prelungi pe butoanele Volume Up si Volume Down cu o aplicatie, un shortcut sau un modul specific al sistemului de operare. Din pacate, printre aceste actiuni nu se numara tocmai activarea rapida a noului mod Silent, utilizatorii neavand alte optiuni decat apasarea repetata a butonului Volume Down sau apasarea butonului Mute din noul meniu pentru controlul volumului.

In functie de implementarea Android, SoundHUD reda trei sau mai multe potentiometre pentru reglarea nivelurilor sonore al diferitelor module software, in cazul Nexus 4 fiind oferite reglaje pentru alarme, apeluri si fluxuri media. O optiune interesanta este posibilitatea de modificare a potentiometrului de volum implicit, utilizatorii de tablete avand posibilitatea sa controleze direct volumul media in locul aproape inutilului ajustaj pentru tonurile de apel.

Datorita faptului ca aplicatia este deosebit de simpla, nici optiunile nu pot fi prea bogate. Utilizatorii pot alege intre afisarea unui panou de mari dimensiuni pentru toate potentiometrele de volum, a unui singur indicator de volum suprapus peste Status Bar sau a unei simple benzi indicatoare, iar culorile pot fi si ele particularizate dupa preferinta.

Alaturi de aceste optiuni si a unei liste care permite selectarea unor aplicatii incompatibile cu SoundHUD, utilizatorii nu prea mai au nimic altceva la dispozitie. SoundHUD nu este, din pacate, un produs perfect, modul sau de lucru “neortodox” putand intra in conflict cu anumite implementari Android. In ceea ce priveste cazul Nexus 4, am constatat de pilda ca butonul Silent necesita uneori doua apasari pentru activare iar potentiometrele aditionale de volum nu pot fi mereu controlate din butoane, iar utilizatorii de Galaxy Note 3 au raportat faptul ca modul Silent activeazs si modul None din Interruption, ceea ce duce la intreruperea sunetului alarmelor. Din fericire, aplicatia este disponibila gratuit si ofera o perioada de proba de 14 zile, timp suficient de mare pentru a detecta eventualele probleme.

SoundHUD este disponibil in Google Play la un pret de 6,99 lei, produsul putand fi incercat gratuit timp de 14 zile.

One Comment

Leave a Reply

Back to top button