iCloudiOS @AppleiOS AppsiOS NewsMobile Apps

Sharing de fisiere intre dispozitivele cu iOS 7 via AirDrop

Pana la lansarea iOS 7, probabil cea mai mare nemultumire a utilizatorilor iOS era limitarea in ceea ce privea sharing-ul de fisiere intre dispozitive. In timp ce problema a ramas inca nerezolvata in ceea ce priveste sharingul intre dispozitivele iOS si dispozitivele mobile care ruleaza alte sisteme de operare (Android sau Windows Phone), utilizatorii iOS 7 pot acum sa share-uiasca fisiere intre dispozitivele din dotare prin intermediul AirDrop.

airdrop

AirDrop este unul dintre noile feature-uri incluse in iOS 7 care le permite utilizatorilor sa faca sharing de fotografii, fisiere video, locatii pe harta, link-uri Safari, memo-uri Voce etc. intre dispozitive care ruleaza iOS.

Cum functioneaza AirDrop?

AirDrop poate fi configurat din Control Center (aceasta este afisat in partea de jos a CC, deasupra tool-urilor iOS). Dand tap pe acesta, puteti selecta daca doar contactele din dispozitivul dvs (Contacts Only) pot share-ui fisiere cu dvs, sau oricine (Everyone) foloseste AirDrop poate face acest lucru. De asemenea, tot din Control Center puteti dezactiva AirDrop in cazul in care nu aveti nevoie (cel putin temporar) de acesta.

AirDrop-Settings

Pentru a share-ui un fisier via AirDrop, selectati fisierul respectiv (de exemplu, daca doriti sa share-uiti o fotografie, deschideti Photos App, apoi selectati fotografia respectiva), si veti observa dedesubtul acestuia persoanele cu care puteti face sharing-ul. Selectati persoana careia doriti sa ii trimiteti fisierul, iar aceasta va primi o notificare unde vor fi intrebati daca doresc sa primeasca fisierul respectiv.

Airdrop-sharing

Momentan doar iPhone 5, iPhone 5S, iPod Touch 5, iPad 4, iPad Air si iPad mini ofera suport pentru AirDrop. De asemenea, pentru ca sharing-ul de fisiere prin intermediul AirDrop sa functioneze, este obligatoriu ca atat dvs cat si persoanele cu care faceti sharing-ul sa aveti activate conexiunile Bluetooth si WiFi, si sa fiti logati pe iCloud.

Leave a Reply

Back to top button