Android @GoogleTutoriale

Seteaza Aplicatii Default in Android

Atunci cand deschidem un link catre o pagina web sau catre un flux de stiri (RSS feed), de cele mai multe ori se deschide o fereastra in pop-up care ne intreaba cu ce aplicatie dorim sa deschidem link-ul respectiv. Daca folosim o aplicatie specifica de fiecare data cand deschidem un link web de exemplu, atunci putem sa ne setam ca acea aplicatie sa se deschida automat, fara sa mai fim intrebati de fiecare data.

Iata cum putem seta o aplicatie default pe .

1. Apasm pe butonul "Settings" din home screen menu.

settings

2. Mergem si selectam "Applications"

Apps

3. Selectam "Manage Applications".

Manage Apps Android

4. In manage Application putem alege aplicatiile care ruleaza si cele descarcate. Pentru acest tutorial vom alege SENSE pentru ca este setat implicit pe aproape HTC.

HTC Sense

5. Dupa ce mergem pe aplicaie, HTC Sense in cazul nostru, se va deschide detalii pentru aplicatie. Aici va trebui sa apasam butonul "Force Stop".

Force Stop HTC SENSE

6. Pe acelasi ecran o sa apara mai jos butonul "Clear Defaults". Apasati pe acest buton pentru a strege lista de programe default.

8-Clear-Defaults

9. Acum, cand deschideti un fisier / flux news, o sa va intrebe cu ce aplicatie doriti sa se deschida. Selectati aplicatia si bifati ca aplicatie default. Use by default for this action.

use by default

In acest fel puteti seta aplicatii default pentru a deschide un anumit timp de fisiere. Daca aveti mai multe music playere instalate si doriti ca fisierele mp3 sa fie deschise de un anumit player fara sa mai apara fereastra in care sa fiti intrebat ce player doriti sa folositi, puteti folosi aceasta metoda pentru a seta o aplicatie implicita care sa deschida imediat fisierele .mp3.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

2 Comments

  1. am un telefon htc sense si vreau sa intru sa joc pe site-ul joci.ro si imi cere sa dezactivez pop up blockerul cum as putea face acest lucru? ma poate ajuta cineva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button