SAMSUNGWhat's New

Samsung va lansa Z1, primul smartphone cu Tizen OS, pe data de 18 ianuarie

Samsung va lansa in sfarsit primul smartphone care va rula sistemul de operare propriu, Tizen OS, acesta urmand sa fie disponibil pe piata din India incepand cu data de 18 ianuarie.

samsung-z1-1

Compania sud-coreana anuntase lansarea unui smartphone care sa ruleze Tizen OS inca de vara trecuta, insa aceasta nu a mai avut loc din cauza suportului scazut din partea operatorilor de telefonie. Se pare insa ca de data aceasta Samsung Z1 va vedea lumina zilei, aceasta informatie fiind confirmata de un oficial al companiei si, de asemenea, de fotografiile cu terminalul care au ajuns deja pe internet.

tizen-os

Samsung Z1 va include in pachet specificatii hardware destul de inferioare comparativ cu ale altor smartphone-uri, acesta dispunand de un display de 4 inci cu rezolutie 800 x 480, procesor dual-core Spreadtrum SC7727S cu frecventa de 1.2 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spatiu de stocare intern extensibil prin microSD, camera foto principala de 3.2 MP si camera frontala VGA, baterie de 1500 mAh, suport dual-SIM si suport pentru conectivitate 3G, WiFi, Bluetooth 4.0 si GPS.

samsung-z1

Dispozitivul va fi disponibil initial in India, pentru ca mai apoi sa fie lansat si pe pietele din Coreea de Sud si China. Momentan nu se ste exact care va fi pretul pentru Samsung Z1, insa se asteapta ca acesta sa fie undeva sub 90$.

Leave a Reply

Back to top button