SamsungWhat's New

Samsung lanseaza Galaxy Alpha, un smartphone cu rama metalica

Desi majoritatea zvonurilor aparute despre Samsung Galaxy Alpha promiteau un smartphone cu carcasa metalica si specificatii menite sa rivalizeze cu cele pentru iPhone 6 (de asemenea, s-a speculat faptul ca Samsung a ales intentionat o data de lansare apropiata de cea a urmatorului iPhone pentru a arunca o umbra asupra acestui eveniment), acestea au fost confirmate doar in parte de catre companie in urma cu cateva zile, la evenimentul de prezentare al noului dispozitiv din seria Galaxy.

In primul rand, Galaxy Alpha nu dispune de carcasa metalica, asa cum s-a prezis, ci doar de o rama metalica, aceasta fiind totusi o noutate pentru smartphone-urile Samsung (pe principiul mai bine mai putin decat deloc), compania ramanand fidela in continuare carcasei de plastic (cel mai probabil pentru a asigura o greutate redusa a dispozitivului). Culorile disponibile vor fi Charcoal Black, Dazzling White, Frosted Gold, Sleek Silver si Scuba Blue.

galaxy-alpha

In al doilea rand, lansarea acestui smartphone este una destul de discreta, contrar tam-tam-ului la care se astepta toata lumea, iar specificatiile dispozitivului, desi unele destul de impresionante, nu pot fi comparate inca cu cele pentru iPhone 6 (Apple a avut grija sa tina acest tip de informatii strict secrete, si, in timp ce exista destule zvonuri si speculatii si despre specificatiile noului iPhone, nimeni nu stie exact care sunt acestea), si nu sunt tocmai cele asteptate: display Super AMOLED de 4.7 inci cu rezolutie 1280×720, procesor octa-core care combina doua CPU quad-core de 1.8 GHz si 1.3 GHz, camera principala de 12 MP si camera secundara de 2.1 MP, 2 GB RAM, memorie interna de 32 GB si baterie de 1860 mAh. Dispozitivul va rula sistemul de operare Android KitKat 4.4.4 si va include functii cum ar fi UltraPower Saving Mode, S Health, Finger Print Scanner si Private Mode (de asemnenea, va putea fi conectat cu dispozitive gen Samsung Gear Fit sau Gear Live).

Singurul lucru care se potriveste insa este faptul ca Samsung Galaxy Alpha va fi disponibil pe piata la inceputul lunii septembrie, in aceeasi perioada in care Apple va lansa (probabil) iPhone 6. Pretul recomandat pentru dispozitiv va fi de 600 euro.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button