Android @GoogleiOS @AppleiOS NewsiPhoneREVIEWSSAMSUNGWhat's New

Samsung Galaxy S6 versus iPhone 6: conflict pe fata al gigantilor telefoniei mobile

Asa cum era de asteptat, marea companie coreeana Samsung a declarat, duminica seara, razboi pe fata unicului sau concurent veritabil, Apple, in timpul lansarii noului Samsung Galaxy S6, care dispune de un ecran de 5,1 inci si de un suport Android 5.0. Reprezentantii Samsung au insistat initial ca noul lor smartphone “nu se indoaie”, cu subinteles la presupusul defect al iPhone 6, desi, sincer, nu se stie daca si cate telefoane iPhone au fost deformate sau indoite! Apoi au facut comparatie intre fotografii si clipuri video pe aceeasi tema: paralela iPhone 6 Plus cu noul Samsung Galaxy 6, proba la care smartphone-ul coreean s-a detasat drept castigator net.

(iPhone 6)

IPhone 6 Updated Main Image

(Samsung Galaxy S6)

Samsung-Galaxy-S6

Bineinteles ca nu au uitat nici sa reaminteasca faptul ca iPhone 6 se incarca destul de greu. Aici au dreptate! Acumulatorului de la iPhone 6 ii este necesar un timp indelungat pentru a-si primi doza de energie, in timp ce, Galaxy S6 s-ar incarca de doua ori mai repede. Si cum razboiul dintre cele doua imperii ale tehnologiei nu este unul tacit, iata ca Samsung nu iarta aceasta “deficienta” a iPhone 6!

Samsung Galaxy S6 looks like the iPhone 4 and the iPhone 6 had a baby”! O declaratie rautacioasa a celor de la Gizmodo, un mare site international din domeniul tech. In ciuda tuturor afirmatiilor malitioase, Samsung a rezolvat unul dintre punctele sale cam slabe la editiile anterioare Galaxy: designul si calitatea materialelor integrante. Toata lumea lauda noul aspect exterior al Samsung Galaxy S6, inclusiv marile retele de telecomunicatii precum Orange, Deutsche Telekom, Vodafone: carcasa metalica, cu marginile rotunjite, imbracata intr-un mediu de sticla Gorilla, acest fapt reprezentand un pas enorm fata de capacul din policarbonat destul de ieftin care se straduia sa imite pielea de la Samsung S5.

Iata care sunt caracteristicile noului Samsung Galaxy S6, prezentate de catre seful marii companii coreene! Initial a vorbit despre display, procesor, mobile payment, siguranta in utilizarea business si despre incarcarea wireless. Asadar:

  • Ecranul

Cu 0,4 inci mai mare decat iPhone 6, Samsung Galaxy S6 are caracteristici tehnice net mai bune decat acesta. Rezolutie Quad HD (2560×1440), fata de 1334 ×750 – iPhone 6 si 1920× 1080 – iPhone 6 Plus. La densitatea de pixeli, Galaxy S6 se situeaza mult mai bine: 577ppi versus 306 si 401ppi la ultimele modele de iPhone.

  • Procesorul

Exynos, octacore, este dezvoltat in house de catre Samsung, iar specialistii in hardware declara ca deja le scoate peri albi prin performantele americanilor de la Qualcomm cu al lor Snapdragon 810. Este cu 20% mai performant decat procesorul Note 4.

  • Camerele foto

Camera foto din spate are 16 megapixeli iar cea frontala 5 megapixeli. Se deschide in 0,7 secunde la dublu click pe ecran cu fotografiere automata, autofocus pe subiect aflat in miscare, stabilizare optica. Daca oficialii Samsung nu ne-au dus in eroare cu mostrele foto/video prezentate la lansare, s-ar putea sa avem cea mai buna camera de pe un smartphone din momentul de fata.

  • Incarcare wireless

Ikea a prezentat la MWC 2015 obiecte de mobilier cu incarcatoare wireless pentru smarphone-uri si tablete. Alimentarea wireless este o tendinta in 2015.  Telefonul se incarca mai repede decat prin cablu si va veni vremea cand vom gasi prin multime de locuri publice incarcatoare wireless.

  • Samsung Pay

Chiar daca multora dintre noi nu ne face placere, plata cu smartphone-ul se va extinde. Noul Samsung Galaxy S6 vine cu Samsung Pay, o aplicatie care accepta atat cardurile Mastercard, cat si Visa. Excluzand NFC (comerciantul trebuie sa aiba si el un POS compatibil pentru a putea primi plata cu smartphone-ul), Galaxy S6 vine si cu tehnologia Magnetic Secure Transmission (MST), acceptata de POS-urile obisnuite. Astfel incat, Samsung anunta Samsung Pay, un seviciu inovator de plati mobile.

Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca Samsung Galaxy S6, impreuna cu varianta Samsung Galaxy S6 Edge lansata simultan, este cel mai bun smartphone pe care producatorul asiatic l-a fabricat pana in prezent. De asemenea, a facut eforturi colosale si pe partea de design si pe partea de hardware pe care a dus-o la superlativ, la ce e mai bun si mai cool pe piata telefoniei mobile.

Iata ca fanii Android si cei iOS au starnit iarasi “un conflict tehnologic” greu de stapanit!

Samsung Galaxy S6 va ajunge in magazinele din 20 de tari in aprilie, in variantele de 32/64/128GB GB. Pretul si lansarea in Romania nu au fost deocamdata comunicate.O singura informatie despre noi, oarecum subtila, a fost strecurata in mapa de prezentare: “Deutsche Telekom va avea disponibile aceste dispozitive in toate cele 12 tari din Europa in care activeaza.” Deci, inclusiv si la Telekom Romania!

Leave a Reply

Back to top button