Microsoft @MobileMobile AppsSAMSUNGWhat's New

Samsung Ativ S primul smartphone ce ruleaza noul Windows Phone 8, a fost lansat la IFA 2012 de la Berlin

Se pare ca din nou Samsung ii ia fata lui Nokia si lanseaza primul smartphone ce ruleaza noua versiune Windows Phone 8. Noul Ativ S a fost prezentat la IFA 2012 de la Berlin si se doreste sa indice o noua orientare a celor de la Samsung catre sistemul de operare dezvoltat de Microsoft. Dotat cu un procesor Dual Core de 1,5GHz Ativ S poate rula in conditii optime nou Windows Phone 8, sistem de operare care se pare ca va revolutiona segmentul software pentru smartphone-uri.

Noul sistem de operare va permite instalarea aplicatiilor de desktop si pe dispozitivele mobile si va asigura o compatibilitate sporita la interactiunea dintre ele. Chipset-ul QualcommMSM8960 este suficient de rapid si se muleaza perfect pe cerintele WP8. Speram ca Microsoft a rezolvat problema transferului de fisiere prin bluetooth, indisponibile la versiunile 7.5 de pe seria Lumia de la Nokia si asigura noului Ativ S intregul pachet de conectivitate inclusiv NFC (Near Field Comnication) ultima optiune tehnologica prezenta la mai toate modelele de top din acest an.

Unitatea grafica Adreno 225 permite realizarea capturilor video la calitate 1080p si asigura conditii excelente pentru rularea aplicatiilor multimedia disponibile in Windows Marketplace. O alta noutate a noului Ativ S este compatibilitatea cu sistemul Glonass pentru localizarea prin GPS, ce utilizeaza un alt sistem de navigatie dezvoltat de rusi. Ativ S va fi echipat cu un acumulator de 2300mAh ce va incerca sa asigure o autonomie peste media generala a smartphone-urilor, avand in vedere display-ul de 4,8” Super AMOLED HD. Samsung Ativ S va fi prezent pe pietele internationale incepand cu luna octombrie si speram ca va fi bine primit de fanii Windows Phone dar si de cei Samsung care doresc si altceva pa langa Android.

Leave a Reply

Back to top button