What's New

Puzzlephone, un nou concept de smartphone modular care ar putea fi lansat in 2015

Desi dintre toate conceptele de smartphone-uri modulare facute publice in ultima vreme singurul care are sanse sa vada o lansare este Proiectul Ara al celor de la Google, mai nou se pare ca primul astfel de dispozitiv modular ce va ajunge pe piata va fi Puzzlephone, proiectul unei companii finlandeze numita Circular Design.

puzzlephone-concept

Chiar daca Puzzlephone ofera mai putine posibilitati de customizare hardware decat Proiectul Ara, acesta urmand sa fie format doar din trei module principale, fiecare dintre acestea grupand mai multe componente hardware la un loc, acesta va putea satisface nevoia de upgrade a utilizatorilor pentru doua dintre cele mai importante caracteristici ale unui smartphone: performanta si autonomie.

Cele trei module din care va fi alcatuit dispozitivul au primit de la compania producatoare numele a trei organe vitale din anatomia umana, si anume coloana vertebrala, creier si inima.

Coloana vertebrala reprezinta baza proiectului, la care pot fi conectate celelalte doua module, aceasta fiind compusa din panoul LCD, butoanele fizice, difuzoare si microfon. Inima include bateria, fara de care nici-un smartphone nu poate functiona, si alte componente electronice secundare, care nu sunt absolut necesare, dar care pot adauga o functionalitate mai speciala dispozitivului (cum ar fi senzorii si antenele sau modemurile pentru conectivitate), iar Creierul este format din platforma hardware (procesor, RAM, memorie interna si alte elemente necesare pentru functionarea unui smartphone) si senzorul camerei foto/video.

Dupa prezentarea proiectului, cei de la Circular Design au anuntat ca primul prototip al acestuia va fi finalizat in curand, compania sperand sa lanseze oficial Puzzlephone in cea de-a doua jumatate a anului viitor.

Leave a Reply

Back to top button