Android @GoogleAndroid AppsDownloadsiOS @AppleiOS AppsMobile AppsWhat's New

Pokemon Go, jocul gratuit care va depasi orice retea sociala de pana acum

In ultimele zile, cred ca toata lumea a auzit de Pokemon Go. Pokemon Go a creat o adevarata isterie in randul internautilor si tinde sa se transforme in cel mai popular joc, care va depasi orice retea sociala de pana acum. Pokemon Go a fost instalat in doar 5 zile de la lansare pe mai multe telefoane care utilizeaza Android, fata de aplicatia Tinder, folosita pentru a se infiripa relatii amoroase cu persoane necunoscute. La nici doua zile de la lansarea americana, Pokemon Go a fost downloadat pe mai mult de 5% dintre dispozitivele mobile iar, la 13 iulie, a fost descarcat de mai mult de 15 milioane de ori.

Pokemon GO utilizeaza sistemul de localizare GPS pentru a gasi locatia jucatorilor pe harta reala a lumii. Aceasta este proiectata pe displayul terminalului lor mobil in timp real. Ideea realizarii acestui joc i-a apartinut regretatului Satoru Iwata, fost presedinte al Nintendo si lui Tsunekazu Ishihara, de la Pokemon Company. In prima instanta, jocul trebuia sa fie doar o farsa de 1 aprilie, realizata in colaborare cu Google Maps. Jocul a fost dezvoltat de catre americanii de la Niantic si publicat de The Pokemon Company si se incadreaza in categoria “realitate augmentata”. Utilizatorii au posibilitatea de a prinde, antrena si chiar de a lupta cu indragitii Pokemon, care, cu ajutorul dispozitivelor mobile, “apar” in lumea reala.

pokemon go

Pentru a crea acest efect, este nevoie de un telefon sau tableta care sa poata rula un soft GPS si care este accesorizata, de preferat, cu o camera video. Cu toate ca este gratuit, fanii jocului isi pot completa si optimiza experienta achizitionand continut suplimentar.

Dupa ce descarca jocul, utilizatorii isi creeaza un “avatar”, pe care il pot personaliza. Odata realizat, acesta apare alaturi de jucator pe harta virtuala a locului in care se afla. In unele puncte de pe harta, cei de la Niantic au pozitionat PokeStops si sali de sport Pokemon, unde posibilitatile de interactiune cu Pokemonii sunt mult mai complexe.

Acestea sunt amplasate, de obicei, in jurul unor repere precum opere de arta expuse public, locuri cu semnificatie istorica si alte puncte de interes.

Chiar daca cei mai multi Pokemoni vor aparea in jurul propriei case, jucatorii stiu ca pentru a-i prinde pe cei mai rari trebuie sa faci cateva plimbari, care se pot transforma in plimbari de zeci de kilometri. Acesta este de altfel avantajul imens al aplicatiei si motivul pentru care actiunile Nintendo au crescut instant la Bursa cu peste 26,6%, prognoza fiindu-le in continuare favorabila.

Atunci cand jucatorul care se deplaseaza in lumea reala intalneste, in mediul virtual, un Pokemon, il poate vizualiza atat prin intermediul camerei video, efectul fiind unul foarte realist, cat si pe un fundal creat artificial.

In cazul in care utilizatorul descopera un Pokemon salbatic, fara “stapan”, are posibilitatea de a-l captura cu ajutorul unei mingi speciale numita Poke Ball, care trebuie aruncata cu precizie in directia personajului fictiv. Jucatorul este rasplatit cu “bomboane” si “praf de stele”, pe care le va folosi pentru a dezvolta abilitatile Pokemonilor. Scopul jocului este de a captura si dezvolta toate cele 151 de tipuri de Pokemon.

pikachu

O parte esentiala a Pokemon GO este eclozarea unor oua care pot contine noi pokemoni sau diverse “premii” care ajuta la alte provocari ale jocului. Cele mai bune premii sunt in ouale care sunt “plimbate” minim 10 kilometri asa ca partea buna a jocului este ca pune accent pe sport si miscare, cu toate ca Pokemon Go a fost criticat caci zonele unde sunt amplasate puncte precum salile de sport Pokemon, unde personajele se lupta intre ele, tind sa se aglomereze de jucatori, provocand disconfortul locuitorilor si dand nastere unui mediu optim pentru hotii de buzunare si pentru diferite accidentari.

Mare atentie daca doriti sa instalati aplicatia! Unii hackeri nu au ratat ocazia de a profita de acest aspect si au creat mai multe aplicatii false prin care fac trimiteri catre alte site-uri sau infiltreaza virusi in telefoanele mobile ale utilizatorilor.

Jocul Pokemon Go a aparut si in Romania.

Leave a Reply

Back to top button