DownloadsiOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPadiPhoneMobile AppsWhat's New

Pixelmator, cel mai bun editor foto pentru iPad

Potrivit unor statistici realizate la jumatatea lui 2014, utilizatorii de telefoane mobile partajeaza in fiecare zi peste un miliard de fotografii doar prin intermediul Facebook, iar 90% dintre acestia nici nu au utilizat vreodata un alt instrument de captura. Asadar, este clar faptul ca aplicatiile pentru editare foto se bucura de mult succes, insa cei care doresc ceva mai mult decat un pachet de filtre si niste ajustari simple nu au la dispozitie chiar atat de multe optiuni.

Magazinul App Store abunda in aplicatii pentru editare foto, majoritatea fiind produse simple care folosesc setul de instrumente oferit de Aviary sau apropiate de acestea. Cei care doresc ceva mai mult nu au prea multe variante cu adevarat puternice la indemana, pe aceasta lista intrand Photoshop Touch, Photo Power, Laminar Pro sau Photogene. Un produs disponibil de ceva vreme pe platforma OS X, Pixelmator a facut saltul pe iPad in toamna anului trecut, iar cum versiunea pentru iPhone este promisa pentru una din zilele acestei luni, este timpul sa analizam si acest produs.

Momentan, Adobe Photoshop Touch se mentine cel mai bun editor foto disponibil pe platforma iOS, desi produsul este penalizat de interfata care nu a scapat de vechiul desktop. Renuntand la unele facilitati, aplicatia Pixelmator se gaseste la polul opus si ofera un mediu de lucru simplu si eficient. De fapt, utilizatorii vor fi impresionati chiar de simplitatea mediului de lucru, interfata Pixelmator semanand mult cu cea folosita de produsele din suita iWork, oferind practic doar trei butoane, in spatele carora se ascund toate instrumentele de lucru.

Pixelmator reda optiune pentru decupare, rotire si un pachet de filtre ajustabile. Printre acestea se intalnesc unelte simple precum Hue and Saturation sau Black & White, dar si unelte mai serioase precum Blur, Sharpen, Noise, Defocus sau Tilt Shift. Acest mix de filtre si efecte pare ciudat, insa din moment ce invatati unde le gasiti, acest lucru nu va mai fi o problema. Printre aceste efecte se gasesc si Pinch sau Bump, functii care permit deformarea unei imagini si utilizarea ei pentru a simula o perspectiva 3D intr-un montaj.

Optiunile pentru editarea parametrilor imagistici sunt puternice, ele fiind ascunse in meniul Adjust Color. Dincolo de indispensabilele filtre de tip Instagram, Pixelmator ofera optiuni pentru ajustarea White/Black/Midpoint, Curves, balansului de alb si clasicele potentiometre pentru luminozitate, contrast, saturatie, echilibrarea culorilor, nuanta si temperatura.

Fiind un editor foto responsabil, Pixelmator permite editarea la nivel de pixel, iar instrumentele sale sunt suficient de dure chiar si pentru cei mai pretentiosi. Alaturi de banalele moduri de selectie libera, rectangulara sau eliptica, aplicatia ofera si un Magic Wand eficient. Utilizatorul va putea atinge imaginea in zona pe care o doreste, iar miscarea degetului declanseaza cresterea factorului de toleranta pana in momentul in care suntem multumiti de rezultat. Normal ca nu lipsesc modurile de adaugare sau eliminare a unei zone selectate, iar modul Refine permite reglarea fina a feather-ului pentru indepartarea marginilor inestetice. Optiunile de retus la nivel de pixel sunt optime, aplicatia oferind Repair (similar Healing Brush din Adobe Photoshop), Sharpen, Soften, Smudge, etc. Fiecare instrument permite optiuni pentru ajustarea fina a intensitatii, depasind in acest mod aplicatiile clasice precum Aviary.

Cu toate ca nu este un instrument pentru creatie artistica precum ArtStudio, Pixelmator ofera un set foarte consistent de tuse pentru desen si o compatibilitate marita cu stylus-urile Bluetooth de la Wacom si Adonit. Toate aceste instrumente de lucru valoreaza mult pentru ca Pixelmator lucreaza cu layere. Cei care doresc sa realizeze montaje complexe vor putea insera imagini noi, text, obiecte vectoriale prefabricate si fundaluri colorate, iar toate aceste elemente vor fi amplasate pe straturi diferite. De asemenea, utilizatorii pot aplica acestor layere umbre, contururi sau continut, le pot ajusta transparenta, pot controla aranjarea si pot insera blocuri de text care ofera ajustari tipografice complexe. Mediul de lucru este completat de o functie Undo multipla, rigla pentru masurarea dimensiunilor si ghidaje pentru aliniere.

Aplicatia Pixelmator este disponibila in magazinul App Store la pretul de 9,99€ si este compatibila momentan doar cu tabletele iPad. De asemenea, producatorul a promis ca versiunea universala care va functiona si pe iPhone va fi lansata pana la inceputul lunii viitoare, iar aplicatia este oferita pana atunci la pretul redus de 4,99€.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
gioneem5 laiks, jogo java 150-160, download aplikasi fotogenik, nokia.mobi/entry/van/main/c6-01, اااnokia.mobi/entry/van/main/701, download aplikasi laminar pro, xnxxokia.mobi/entry/van/main/c6-01, go.store.ovi.mobi/entry/van/main/n8-00, ipad air najlepsze aplikacje, سكسيnokia.mobi/entry/van/main/c7-00, i/entry/van/main/c6-01, nokia.mobi/entry/van/main/808pureview, грати ігри редактор фото, download pixel mator gratis buat iphone, http://nokia.mobi/entry/vفيس , nokia.mobi/entry/van/main/c7-00, nokia.mobi/entry/van/main/c7-00P, nokia.mobi/entry/van/main/701, laminar pro android, nokia.mobi/entry/van/main/603,
Back to top button
Close