Android @GoogleMobile Apps

Noul Android v4.4 Kitkat va fi lansat pe 14 octombrie impreuna cu noul Nexus 5

Cea mai noua versiune a celui mai popular sistem de operare pentru dispozitive mobile, dezvoltata de Google, Android v4.4 KitKat va avea loc la mijlocul lunii octombrie odata cu lansarea celui mai nou membru al serie Nexus, ajuns la nivelul 5. Noua versiune Android nu va avea mari diferente fata de modelul anterior, singurele diferente vizibile acum sunt doar vizuale, dialer-ul pare inspirat din Windows Phone 8, mai mare si mai aerisit iar Menu bar-ul este in culori deschise ecranul fiind astfel degrevat de negru incofundabil prezent pe versiunile anterioare. Noua versiune va fi compatibila cu ultimele dispozitive lansate in aceasta vara si acestea vor beneficia de un update spre sfarsitul anului. Ca si pana acum primele modele care vor beneficia de noul update vor fi modelele proprii Google Nexus dar si ultimele modele de la Samsung, HTC, LG.

 

android_kitkat

 

Lansarea a fost cu siguranta asteptata de multi utilizatori, insa se pare ca Google a asteptat lansarea iOS7 pentru a vedea daca se va dovedi o amenintare pentru Android, insa dupa cum s-a observat rivalii de la Apple au “imprumutat” cateva din functii de la Android pentru a incerca sa convinga utilizatorii Android sa faca trecerea la noile gadget-uri iPhone si iPad. Astfel Google are din noul un avantaj fata de eternul competitor si isi consolideaza pozitia de lider. Dintre curiozitatile privind noua versiune sunt rezolutiile maxime suportate, compatibilitatea cu procesoare pe 64 de biti (viitoarele procesoare pentru mobile), cu memorii RAM peste 3GB.

Asteptam lansarea din 14 octombrie si revenim cu opinii despre acest important update si modelele pe care va rula acesta.

Leave a Reply

Back to top button