NOKIA

Nokia Lumia Icon Review: Un pas inainte pentru Windows Phone

Cand Nokia a scos pe piata Lumia 1520, am vazut o alta latura a Windows Phone. Folosea cele mai bune caracteristici hardware disponibile si un val de aplicatii cunoscute au ajuns in sfarsit in Windows Phone Store. Chiar si asa, eram putin ingrijorati ca marimea de 6 inch a ecranului ar limita functionarea acestuia.

1nokia lumia icon
In februarie, Nokia a anuntat Lumia Icon, un nou Windows Phone cu caracteristicile identice, insa avand ecranul de 5 inch.

2nokia

HARDWARE

Cateva dintre caracteristicile telefonului Lumia Icon sunt Camera PureView este de 20MP, display-ul de 5 inch si 1080p, 2GB de RAM si bateria de 2.420mAh.
Chiar daca partile metalice arata bine si ofera o durabilitate ridicata, sunt totusi predispuse zgarieturilor. Aceasta este o problema pe care au avut-o si ultimele versiuni ale iPhone-ului si HTC One.

3nokia

Dupa cum era de asteptat, culorile inchise sunt mai intunecate pe Lumia Icon decat pe ecranul lui 1520, in timp ce acelea mai deschise sunt doar difuze. Unul dintre lucrurile dragute la acest tip de display este faptul ca acele culori inchise se combina cu fateta, facand ca ecranul sa fie mai vioi decat este cu adevarat. Nokia ofera posibilitatea de a va ajusta saturatia culorilor, precum si temperatura culorilor.
Din moment ce Icon ese exclusiv de la Verizon, radio-ul LTE functioneaza cu benzile compatibile Verizon (700/AWS). Suporta si 3G CDMA pentru situatiile in care nu este disponibila 4G. Este dezamagitor faptul ca nu suporta roaming LTE de niciun fel pentru ca cei care calatoresc international sa poata folosi retelele GSM din toata lumea.

SOFTWARE

4nokia

Windows Phone 8 se afla la a treia actualizare majora, iar ultimele firmware permite telefonului Icon sa contina cele mai bune caracteristici de pe piata. Nokia a luat aceasta actualizare, a personalizat-o cu propriul pachet de caracteristici software si a numit-o “Black update“.
Aplicatiile obligatorii de la Verizon sunt limitate si pot fi dezinstalate, astfel incat va puteti lua tot ce doriti de la Nokia sau Microsoft: aveti peste 500 de aplicatii de la Nokia, aplicatiile Here pentru navigatie, aplicatia pentru actualizarea camerei, Data sense, cateva aplicatii Bing si altele. Nu este nimic iesit din comun aici si nimic din ce n-am intalnit si inainte.

Nokia intotdeauna a excelat in ceea ce priveste imaginea pozelor, iar de curand a lansat tehnologia PureView, pe care o detine si Lumia 1020 in camera de 41MP. Acea camera este atat de impresionanta, incat nici macar camera de 20MP a telefonului Lumia 1520 nu se poate compara cu ea. Camera lui Lumia Icon este apropiata de cea a lui 1520, din moment ce impartasesc majoritatea caracteristicilor si specificatiilor.

6nokia

Cea mai buna parte din experienta fotografica a celor de la Nokia o reprezinta aplicatia camerei, care va ofera si un manual care sa va indrume catre poza perfecta – ISO, white balance, expunerea si viteza cu care este realizata fotografia pot fi ajustate in timp real, asadar nu irositi timp daca va uitati prin setarile meniului. Si, ca parte a Black Update de la Nokia, aveti acum optiunea de a va copia poza de inalta rezolutia in format RAW (DNG). Daca avetiu spatiu limitat (32GB inseamna destul de mult, insa nu exista slot de card microSD), va recomandam sa schimbati rezolutia RAQ (care ocupa 25MB spatiu) la cea JPEG.

Lumia Icon este cel mai bun dispozitiv Windows Phone. Asa cum a facut si cu Lumia 1520, Nokia a reusit sa imbine experienta fantastica a imaginii cu hardware-ul. Este o optiune sensibila pentru utilizatorii Verizon care vor sa aiba cea mai buna exerienta in ale fotografiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button