Android @GoogleAndroid AppsDownloadsMobile AppsNOKIAWhat's New

Nokia a lansat primul launcher pentru Android

La scurt timp dupa ce divizia de telefonie mobila a Nokia a fost cumparata de catre Microsoft, aceasta a lansat primul smartphone Nokia cu sistem de operare Android, Nokia X. Aceasta nu a ramas insa singura incercare a Nokia de a se integra pe piata produselor pentru Android, compania lansand in urma cu doar o zi un launcher dedicat acestui sistem de operare mobil.

Z launcher, noul proiect Android al Nokia, este un inlocuitor pentru home screen-ul dispozitivelor care ruleaza sistemul de operare Android. Acesta nu este doar o modalitate primara de accesare a aplicatiilor si a altor setari din sistem, launcherul modificand constant homescreen-ul pe baza tiparelor de utilizare si a locatiilor in care se afla utilizatorii.

nokia-z-launcher

Astfel, acesta inregistreaza care sunt cele mai frecvente aplicatii utilizate de catre useri si monitorizeaza perioadele din zi in care acestea sunt folosite. In plus, launcher-ul este dotat cu inca un feature extrem de interesant: utilizatorii nu trebuie decat sa traseze in mijlocul launcher-ului o litera pentru ca acesta sa efectueze un search si sa afiseze toate rezultatele, incluzand aplicatii din sistem sau pagini de internet sugerate de Google, care incep cu litera respectiva.

Momentan, Z Launcher este disponibil in varianta beta (trial) si doar in limba engleza, iar lista de dispozitive compatibile este inca una destul de scurta: Nexus 5, Samsung Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S3, Moto X, HTC One si Sony Xperia Z1. Daca sunteti curiosi sa testati acest launcher si detineti un dispozitiv compatibil (din cele enumerate mai sus), puteti descarca Z launcher folosind link-ul de mai jos.

Download Nokia Z Launcher pentru Android (varianta beta).

Leave a Reply

Back to top button