SamsungHva er nytt

Samsung Galaxy Note 9 vil ikke ha en fingeravtrykkssensor under skjermen

Samsung intentiona ca anul acesta sa vina cu o tehnologie revolutionara care sa permita recunoasterea amprenetelor prin simpla atingere a display-ului, fara a mai fi nevoie de un senzor de amprenta pe partea din spate a telefonului.
Aceasta tehnologie ar fi urmat sa fie implementata pe viitorul Galaxy Note 9 ce se va lansa in acest an. S-ar fi dorit introducerea si pe Galaxy S9, insa compania Sud-Coreeana a intampinat dificultati tehnice in amplasarea senzorului de amprenta sub ecran.
Pregatita de lansare in trimestrul trei al acestui an, se pare ca aceasta tehnologie va mai avea de asteptat pana cand va putea fi implementata. Ea exista, insa sunt multe probleme de natura tehnica. In primul rand, aceasta caracteristica va fi anulata deoarece solutiile oferite de Qualcomm nu corespund si cerinteleor tehnice ale celor de la Samsung. Momentan nu exista o exista nici o posibilitate pentru a plasa un senzor de amprenta sub ecran care sa corespunda cerintelor celor de la Samsung. Ecranele OLED ar putea sa asigura acesta functie biometrica, insa ar pute asa devina nefunctionala in anumite medii, sa implice un consum mare de energie si dificultati la scanare atunci cand pe display este instalata o folie de protectie.

Totusi, solutia ar putea sa apara spre finele lui 2019, cand vor fi inlaturate aceste dificutati de natura tehnica. Pana atunci insa, Galaxy S9 si Galaxy S9 Plus s-au lansat cu senzori amprenta pe partea din spate, iar pentru Samsung Galaxy Note 9 se va urma acelasi curs.

Nu de mult si Apple a avut aceasta idee pentru iPhone X, insa s-a renuntat la incercarea de a plasa un senzor de amprenta sub ecran prin Touch ID in favoarea Face ID. O tehnologie revolutionara dezvoltata de Apple si implementata prin sistemul TrueDepth pe iPhone X. Dan Riccio, seful departamentului tenologic al Apple a luat in calcul ca in viitorul apropiat sa se renunte de tot la Touch ID, iar noua functie biometrica de scanare faciala sa-i ia locul.

skjult

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *

Tilbake til toppen-knappen