Android @GoogleHva er nytt

Ce noutăți aduce Android 14 Beta 1

Până o să vedem versiunea finală a Android 14, care va fi disponibil undeva spre finalul lunii iunie, să vedem cum poți instala și ce noutăți aduce Android 14 Beta 1.

Google a anunțat că va lansa cea mai recentă versiune de previzualizare a următoarei sale versiuni Android, Android 14 Beta 1. Spre deosebire de cele două versiuni pentru dezvoltatori anterioare, această versiune beta poate fi instalată ușor prin înrolarea telefonului dvs. Pixel în Android Beta Program. Chiar dacă nu sunteți dezvoltator, aceasta este o versiune publică. Odată cu disponibilitatea primului beta, programul Google prevede încă trei lansări beta până la lansarea finală care va avea loc undeva după luna iulie.

Ce noutăți aduce Android 14 Beta 1

Google încă nu dezvăluie multe despre noile caracteristici din Android 14 Beta 1, dar suntem siguri că experți precum Mishaal Rahman vor descoperi o mulțime de capabilități încă neanunțate în această versiune Android 14. Oficial, compania dezvăluie doar câteva detalii pe care deja le știam.

Google spune că poți să te aștepți la o nouă săgeată înapoi tematică Material You atunci când utilizezi navigarea prin gesturi. Aceasta este deja disponibilă în Developer Preview 2 și din câte am observat, noua caracteristică completeaza foarte bine wallpaper-ul si tema dispozitivului.

Ce noutati aduce Android 14 Beta 1
Ce noutati aduce Android 14 Beta 1

Ne așteptăm și la îmbunătățiri ale gesturilor predictive de revenire, care este o adiție la navigarea înapoi, concepută să aducă în prim-plan ecranul pe care urmează să-l vizitați, pe măsură ce navigați înapoi. O funcție destul de utilă in navigare, la care Google lucrează de mult timp.

Acest nou sistem aduce și o îmbunătățire a securitații dispozitivelor cu Android 14.

Android 14 introduce atributul accessibilityDataSensitive, care permite aplicațiilor să limiteze vizibilitatea anumitor vizualizări doar la serviciile de accesibilitate care se concentrează pe utilizatorii cu dizabilități. Play Protect se asigură că aplicațiile descărcate din Play Store sunt veridice cu privire la aceste afirmații. TalkBack și alte servicii care susțin că ajută utilizatorii cu dizabilități nu vor fi afectate de acest atribut.

Aplicațiile pot utiliza accessibilityDataSensitive pentru a proteja datele utilizatorilor (cum ar fi detalii personale sau parole textuale) si pentru a preveni executarea accidentală a acțiunilor critice (cum ar fi transferul de bani eller efectuarea unei comenzi într-o aplicație de cumpărături).

Vom reveni cu mai multe informații pe măsură ce vom testa Android 14 Beta 1. L-ai instalat deja? Ce poți să ne spui despre el?

skjult

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Legg igjen et svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *

Tilbake til toppen-knappen