Android @GoogleWhat's New

Nexus S isi primeste upgrade-ul catre Android 4.0.3 incepand de astazi

Conform anuntului Google facut in urma cu cateva ore, utilizatorii Nexus S vor putea de astazi sa-si upgradeze oficial telefoanele catre Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Versiunea lansata noaptea trecuta contine cateva fixuri si ceva mai multe API-uri decat 4.0, care le permite developerilor sa fie mai creativi. Google a mai lansat, odata cu acest update, si codul sursa ICS pentru Nexus S si versiunea LTE a Galaxy Nexus.

ICS-on-Samsung-Nexus-S

Actualizarea catre Android Ice Cream aduce pentru Nexus S o serie de noutati cum ar fi interfata in stil revista, un nou launcher, functie copy/paste imbunatatita, web browser nou sau interfata integrata GPS. Cu toate acestea, se pare ca cea mai mediatizata si ravnita caracteristica ICS lipseste cu desavarsire din acest upgrade, si anume Face Unlock (deblocarea telefonului prin recunoasterea fetei). Explicatia data de catre Google a fost aceea ca Nexus S are configuratia hardware prea slaba pentru a putea suporta acest feature, dar se pare ca acesta functioneaza perfect pe toate ROM-urile custom Ice Cream Sandwich create pentru Nexus S.

Desi upgrade-ul de software a inceput sa fie rulat inca de astazi, acesta va fi facut pe etape, ceea ce inseamna ca pentru unii utilizatori Nexus S va dura aproximativ o luna pana cand vor incerca noul sistem de operare Android 4.0 pe telefoanele din dotare. Si daca acest lucru nu le mai tempereaza putin entuziasmul, vestea cu adevarat proasta este aceea ca cei care au deblocat bootloader-ul telefonului nu vor primi update-ul catre ICS.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button