iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPadiPhone

News: Macbook Pro ar putea fi imbunatatit cu ecran OLED

Stim cu totii ca laptop-urile Apple din gama Macbook Pro nu si-au mai schimbat designul de foarte mult timp. Acestea au fost upgradate intern, cu display-uri de rezolutie mare, cu noi trackpad-uri si procesoare si unitati de stocare mai rapide, sau un profil slim, dar la exterior sunt in mare parte identice cu modelele lansate in urma cu mai bine de 7 ani. O speculatie, cat se poate de reala, este ca acest lucru ar putea sa se schimbe in 2016, odata cu introducerea unei suprafete OLED deasupra tastaturii.

macbook pro news

Odata cu un design mai delicat, Apple ar putea renunta la tastele “F”, de deasupra tastaturii, in favoarea unei suprafete tactile cu ecran OLED, care sa ofere acces imediat la diverse functii precum intensitatea luminozitatii display-ului sau tastelor, intensitatea volumului sunetului. Aceasta ar putea fi pozitionata in partea superioara a tastaturii si ar putea integra chiar si un senzor de amprenta pentru autentificare biometrica prin tehnologia TouchID, prezenta deja pe iPhone-uri si iPad-uri. Unele zvonuri spun ca modificarile nu se vor opri aici. Alaturi de reducerea dimensiunilor si introducerea unui ecran secundar OLED, se sugereaza si minimalizarea greutatii prin implantarea unui nou sistem de prindere al display-ului de baza laptop-ului. Informatiile inca neconfirmate momentan redau o constructie a acestor componente prin injectarea metalului in procesul de productie, tehnologie regasita si pe tabletele Surface. Apple ar putea lucra cu acelasi partener la care apeleaza si rivalul Microsoft pentru realizarea acestor componente. Alte noutati legate de noile modele Macbook Pro ar fi integrarea unor port-uri USB Type-C si Thunderbolt 3.

Alaturi de noul Macbook Pro, se pare ca vom avea si un nou model de Macbook ultra-slim cu display de 13″. Nu este clar daca acesta va subtitui modelul de 12″ sau daca va ramane in oferta alaturi de acesta.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
تحميل العاب للهاتف LG غير اندرويد, nokia.mobi/entry/van/main/C6-01, العاب الموبايل s5222,
Back to top button
Close