Mozilla a lansat o noua versiune Firefox pentru Android, optimizata pentru tablete

Odata cu lansarea Firefox 9.0 pentru Windows, Mozilla a lansat si o noua versiune a browserului cu acelasi nume pentru Android. Desi, asa cum era de asteptat, noul Firefox pentru Android vine cu o serie de imbunatatiri, cea mai importanta dintre acestea se pare ca este optimizarea browserului pentru o mai buna functionare pe tablete.

Ce anume reprezinta aceasta optimizare pentru tablete a Firefox-ului cu care se lauda Mozilla? Pai in primul rand suportul pentru vizualizarea in intregime a paginilor web (full pages) chiar si atunci cad tabletele se afla in modul portrait. Apoi ne referim la tab-urile care din aceasta versiune sunt afisate ca thumbnail-uri in partea stanga a browserului, in acest fel userii putand naviga usor intre acestea si in acelasi timp pot vizualiza in continuare paginile web in intregime, si la noul Action Menu, care permite utilizatorilor de tablete sa acceseze Preferintele, addon-urile si multe alte optiuni cu o simpla atingere.

Download Firefox pentru Android (via Market Store)

De asemenea, in noua versiune Firefox, developerii pot folosi tool-uri bazate pe HTML5 cu ajutorul carora pot crea web siteuri care sa foloseasca feature-uri ale sistemului Android (cum ar fi crearea unui site cu ajutorul caruia sa putem scana coduri de bare sau care sa ne permita utilizarea camerei fara a folosi terte aplicatii).