Microsoft @MobileWhat's New

Microsoft a anuntat Windows Phone 8.1 Update 1

Nici nu a lansat bine versiunea finala pentru sistemul mobil Windows Phone 8.1 ca Microsoft a si anuntat primul update major pentru acesta, Windows Phone 8.1 Update 1, ce va fi disponibil pentru download lunile urmatoare.

Pentru cei curiosi sa afle ce va include acest update, specificam ca nu va fi vorba de schimbari majore de sistem, ci mai degraba o serie de imbunatatiri minore si fixuri pentru diverse bug-uri si vulnerabilitati. Probabil cel mai important feature va fi Live Folders, cu ajutorul caruia utilizatorii vor putea trage un tile peste altul (drag&drop) pentru a crea foldere pentru sortarea aplicatiilor (Live Tiles va functiona in continuare si in interiorul folderelor create, tile-urile aplicatiilor continute in folder fiind vizibile in tile-ul principal al folderului respectiv). De asemenea, tile-ul pentru Windows Phone Store va afisa incepand cu acest update preview-uri pentru diverse aplicatii, acestea fiind actualizate si modificate automat la interval de cateva ore.

wp81-update-1

In Windows Phone 8.1 Update 1, Microsoft a confirmat si disponibilitatea in versiunea beta pentru asistentul personal Cortana pentru China si UK, si lansarea in versiunea alfa a acestuia pentru alte tari cum ar fi Canada, India si Australia (vocile asistentului vocal pentru aceste regiuni vor dispune de accentele specifice acestora).

Printre alte modificari disponibile in acest update mentionam o versiune updatata pentru aplicatia Xbox Music, cu sincronizare in background si control prin gesturi, posibilitatea de a selecta multiple fragmente din conversatiile SMS in acelasi timp, imbunatatiti VPN pentru utilizatorii de retele WiFi si controale de acces prin intermediul WP App Corner.

Desi versiunea finala a update-ului nu va fi disponibila decat peste cateva luni, Microsoft a anuntat ca Windows Phone 8.1 Update 1 Developers Preview va fi disponibila la download incepand cu saptamana viitoare.

Leave a Reply

Back to top button