Microsoft @MobileWhat's New

Microsoft a anuntat ca toate dispozitivele Lumia care ruleaza Windows Phone 8 vor primi actualizare catre Windows 10

Microsoft a anuntat zilele trecute printr-un update pe Twitter ca toate dispozitivele mobile Lumia care ruleaza in prezent sistemul de operare Windows Phone 8 (si implicit Windows Phone 8.1) vor primi actualizare la viitorul sistem universal Windows 10.

lumia-twitter

Acest anunt a fost facut pentru a asigura utilizatorii Windows Phone 8 ca nu se va repeta povestea de acum 2 ani, cand Microsoft a anuntat utilizatorii Windows Phone 7 ca telefoanele lor nu vor primi update la noua platforma, lucru care a starnit nemultumire printre fanii acestui sistem mobil. Decizia de acum doi ani a fost cea mai importanta consecinta a renuntarii la nucleul software Windows CE, folosit pe versiunile anterioare Windows Phone (inclusiv Windows Phone 7) in favoarea nucleului mult mai performant Windows NT, lucru care a facut imposibila actualizarea de platforma.

Desi nu se stie inca ce aspect va avea noul sistem universal Windows 10 pe un telefon mobil, acesta va include modificari multiple si o serie de noutati si imbunatatiri ale unor elemente si aplicatii native, insa nucleul acestuia va fi asemanator cu cel existent in Windows Phone 8. Windows 10 pentru dispozitivele mobile (versiunea ARM) va fi lansat, conform Microsoft, abia catre finalul primului semestru al anului viitor (2015).

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
ノキアスマホ630,
Back to top button
Close