Microsoft @MobileMobile Apps

Media Explorer, o noua aplicatie gratuita Windows Phone

In timp ce Apple s-a hotarat sa restrictioneze in mod drastic accesul la sistemul de fisiere al platformei iOS iar Google le-a permis utilizatorilor Android sa faca aproape tot ceeea ce le trece prin cap, Microsoft a ales o abordare de mijloc. Accesul la cele cateva directoare publice si la cardul SD este facilitat inclusiv de aplicatia oficiala Files, insa intre aceasta si complexul Pocket File Manager exista aplicatii care imbina optim simplitatea cu abundenta optiunilor.

Media Explorer nu respecta intocmai liniile de design Modern UI, desi aplicatia utilizeaza cateva elemente standard prefabricate precum meniul App Bar din partea inferioara a display-ului sau meniurile contextuale dependente de fisiere sau directoare. Acest lucru poate ca ii va irita pe simpatizantii platformei Windows Phone, dar interfata are si atuurile ei indiscutabile, cum ar fi dimensiunea ceva mai mare a elementelor, meniul lateral care permite accesul imediat la toate directoarele din memoria interna, de pe card si online sau modul de lucru drag-and-drop. Exceptand modurile de vizualizare standard cu liste si pictograme de dimensiuni mari, Media Explorer ofera si un util mod Preview. Acesta implementeaza o modalitate interesanta de navigatie prin directorul curent, care utilizeaza o lista cu derulare orizontala si ofera un camp suplimentar, in care sunt afisate informatii despre fisierul curent ales, cum ar fi data, extensia si dimensiunea.

fea_mediaExplorer

Din nefericire, aplicatia nu afiseaza informatii mai avansate, cum ar fi de pilda EXIF-ul imaginii sau codec-ul folosit de un flux video. In afara directoarelor locale si a celor de pe cardul SD, Media Explorer se poate conecta la serviciile Dropbox, OneDrive si Google Drive, structura lor de directoare fiind si ea afisata in meniul lateral din partea stanga a display-ului. Lucrul cu fisiere sau directoare asigura strictul necesar: creare, stergere, redenumire, copiere si mutare. Aplicatia permite o selectare multipla si lucrul cu mai multe fisiere in acelasi timp, cautarea in directorul curent si subdirectoarele acestuia si repartizarea elementelor dupa nume, dimensiune, data sau tip.

Media Explorer poate lucra si cu arhivele ZIP, permitand inspectarea si extragerea continutului, precum si crearea unor arhive noi care sa cuprinda elementele recent selectate. Media Explorer nu este un produs complet si mai are unele mici carente, cum ar fi reactia uneori cam lenta a meniului lateral sau lipsa unor module mai bune de preview. Aplicatia ofera si optiunile de Share si Upload, diferenta dintre acestea fiind aceea ca prima utilizeaza rutinele de partajare ale sistemului de operare Windows Phone, in timp ce a doua foloseste doar integrarea interna cu OneDrive, Google Drive sau Dropbox. Modul de vizualizare a imaginilor se integreaza cu rutinele native Windows Phone si reda functiile de editare, salvare si marcarea in lista de favorite, insa nu permite decat vizualizarea in mod individual a unui fisier. Luand in considerare faptul ca este gratuit, utilizatorii isi pot face fara nicio retinere o idee despre calitatile lui. Media Explorer poate fi descarcat din Windows Phone Store.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button