iOS @AppleiOS AppsiPhoneMobile AppsMOBILE TIPS

Marcheaza mesajele din WhatsApp ca “Citite” sau “Necitite” (Read or Unread) pe iPhone si macOS WhatsApp App

Fara indoiala WhatsApp este cea mai cunoscuta aplicatie de mesagerie text, voce si multimedia de pe telefoanele mobile.

Odata cu cel mai recent update, populara aplicatie ne permite sa marcam mesajele primite ca fiind “citite” sau “necitite“, printr-un simplu swipe. Acest lucru ne poate ajuta in situatia in care dorim sa raspundem la un mesaj primit mai tarziu, si dorim sa-l pastram marcat ca fiind necitit. Putem utiliza aceste noi optiuni si in scenariul in care nu vrem ca partenerul de conversatie sa spuna ca “dam cu seen” :) Citim repede mesajul apoi il marcam ca fiind “unread“. Partenerul de conversatie nu o sa vada bifele albastre care sa indice ca a fost deschis chat-ul si ca mesajele au fost citite. Totodata va ramane cu indicatorul de mesaj necitit si iconita “chat” din aplicatia WhatsApp.

Cum marcam mesajele din chat-urile WhatsApp cu “unread” sau “read”?

Cei familiarizati cu aplicatia “Mail” a iOS vor sti ce au de facut fara sa citeasca in continuare. :)

In situatia in care primiti un mesaj si doriti sa-l marcati ca fiind citit, fara sa deschideti chat-ul conversatiei, deschieti aplicatia WhatsApp apoi glisati (swipe) de la stanga la dreapta peste conversatie.

In acest fel veti elimina notificarea ca mesaj necitit, iar expeditorului ii vor aparea bifele albastre care indica mesajul ca fiind citit.

Acelasi lucru il puteti face si pentru a marca un mesaj citit ca fiind necitit. Se va pastra notitifcarea in iconita albastra de chat, iar dvs. veti fi atentionat sa deschideti conversatia mai tarziu.

In aplicatia WhatsApp pentru macOS, este la fel de simplu sa marcam o conversatie cu “Read” sau “Unread”.

Cum marcam o conversatie cu “Unread” sau “Read” in aplicatia WhatsApp pe macOS

Evident ca in primul rand deschidem aplicatia, apoi mergem cu mouse-ul deasupra conversatiei careia dorim sa-i schimbam statusul.
Cand suntem cu mouse-ul deasupra conversatiei, fara sa dam click, o sa apara o sageata in jos (indicator de meniu). Facem click pe semnul de meniu, apoi schimbam statusul conversatiei. “Mark as read” sau “Mark as unread“.

Conversatia va fi marcata cu bulina albastra (specifica mesajelor necitite) iar in iconita aplicatiei WhatsApp din Dock ne va indica mesaj / mesaje noi.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button