Kas naujo

„TikTok“ uždrausta keliuose pasaulio regionuose ir šalyse

Pe scurt, Montana este primul stat din USA unde TikTok este interzis pentru absolut toti utilizatorii.

Problema interzicerii aplicatiei TikTok devine tot mai reala si tot mai multe state incep sa ia masuri drastice de limitare a accesului la platforma de social media. Tari din Uniunea Europeana au interzis deja lucratorilor din institutii si politicienilor sa mai foloseasca aplicatia TikTok pe telefoanele de servici, in timp de unele companii private s-au alaturat benevol acestui demers.

De ce TikTok este interzis in mai multe regiuni?

Compania ByteDance, cea care detine aplicatia TikTok, a fost acuzata in mai multe randuri foloseste aplicatia ca vector de spionaj si manipulare in favoarea guvernului chinez. Relatiile USA – China s-au degradat foarte mult in ultimii ani, in ciuda faptului ca Republica Chineza este cel mai mare exportator de produse in Europa si USA.

De-a lungul timpului s-au mai vazut si alte companii chineze care au avut de suferit, fiind acuzate de spionaj. Asa cum stiti, Google nu mai permite Huawei sa utilizeze sistemul de operare Android pentru device-urile mobile produse de comania chineza.

Revenind la restrictiile TikTok din statul Montanta, acestea sunt contestate ca fiind neconstitutionale si ca incalca drepturile omului, daca TikTok este interzis.

TikTok este interzis in mai multe regiuni
TikTok este interzis in mai multe regiuni

ACLU of Montana” & NetChoice, un grup comercial din care fac parte inclusiv Google si TikTok, au afirmat ca legea este neconstitutionala. Keegan Medrano, director de politici pentru ACLU of Montana, a declarat ca Legislativul „a calcat in picioare libertatea de exprimare a sute de mii de montaneni care folosesc aplicatia pentru a se exprima, a aduna informatii si a-si conduce afacerile mici, in numele sentimentului anti-chinez.”.

Pe de alta parte, unii parlamentari, FBI si oficiali ai altor agentii sunt ingrijorati de faptul că aplicatia de partajare a videoclipurilor, detinuta de ByteDance, ar putea fi utilizata pentru a permite guvernului chinez sa acceseze informatii despre cetatenii americani sau sa promoveze dezinformarea pro-Beijing pentru putea influenta populatia. Manipulare. TikTok spune ca nimic din toate acestea nu s-a intamplat vreodata si promite sa promoveze confidentialitatea, securitatea datelor si transparenta.

Noua lege ar trebui sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2024, data de la care aplicatia TikTok este interzis in Montana.

slaptumas

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti *

Mygtukas Atgal į viršų