Android @GooglePamokaKas naujo

Verslui labiausiai rekomenduojami Android išmanieji telefonai

Atunci cand alegem un telefon mobil smartphone, trebuie sa avem in vedere in primul rand scopurile in care il utilizam. Daca cumparam un smartphone pentru utilizare in scop personal, nu inseamna ca acesta este o alegere buna si pentru business. De cele mai multe ori, cele mai recomandate smartphone Android pentru business nu sunt pe placul celor daca doresc utilizarea lor si in scopuri personale.

De cele mai multe ori, un smartphone pentru business (clasa enterprise) ar putea sa aibe lipsa caracteristici precum o camera performanta, un display de calitate, un sunet care nu ofera o experienta similara cu a unui smartphone folosit pentru divertisment.

Sa vedem ce defineste un telefon mobil enterprise si care sunt cele mai recomandate smartphone Android pentru business.

Care sunt cele mai recomandate smartphone Android pentru business (Enterprise)

Securitatea este de departe cea mai importanta caracteristica a unui smartphone pentru business. Pe langa securitate, este foarte important sa fie luat in calcul mediul in care device-ul este folosit, protocoalele de conectivitate suportate (mai ales daca este nevoie de conexiune la reteaua VPN a organizatiei) si timpul de utilizare al bateriei.

Telefoane Android recomandate pentru business din punct de vedere al securitatii

Atunci cand aveti de lucru foarte mult cu documente si informatii importate, fie prin e-mail sau stocate pe suportul telefonului, securitatea este foarte importanta. In afara masurilor de securitate luate la nivel enterprise de departamentul IT, producatorul modelului de smartphone ales, trebuie sa ofere actualizari de securitate. Daca alegeti un model de smarphone Samsung lansat pe piata in urma cu 2-3 ani, acesta nu va mai primi actualizari de securitate foarte mult timp. Este de preferat sa urmariti ca modelul sa vina cu o versiune de Android recenta (daca nu cea mai noua) si sa va interesati de data limita pana la care device-ul va primi actualizari din partea producatorului.

La aceasta ora, Samsung promite actualizari pentru urmatorii 5 ani la modelele Galaxy S, Galaxy A5x, Galaxy A3x, Note, XCover, Z Flip3 ir Z Fold3. Lista completa a telefoanelor mobile pentru enterprise si data limita pana la care acestea vor fi actualizate este publicata de Samsung la: Security maintenance release schedule and product life cycle for Enterprise Edition devices.

Din punct de vedere al acutalizarilor si al securitatii, producatori precum Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony si Xiaomi ofera modele de smarphone capabile sa faca fata in mediul de utilizare business.

Din cauza interdictiilor impuse de Google, Huawei nu este o solutie pentru smarphone business in USA si Europa. Nu beneficiaza de Google Android, iar asupra companiei chineze s-au ridicat de multe ori suspiciuni de spionaj prin intermediul device-urilor mobile.

Inainte sa faceti o alegere luati in calcul totusi ca securitatea unui smarphone este clasificata in patru nivele: securitate scazuta, securitate medie, securitate ridicata ir securitate guvernamentala / militara. Nu este necesar ca telefonul mobil al unui angajat dintr-un departament in care nu ajung informatii foarte sensibile sa fie la acelasi nivel de securitate smartphone-ul unui manager sau CEO.

Telefoane Android recomandate in functie de conditiile in care sunt utilizate

Poate nu stocati si nu primiti pe email informatii sensibile, insa aveti nevoie de o conexiune solida la reteaua GSM si un smarphone care sa reziste in conditii mai putin prietenoase.

De exemplu, pentru cineva care lucreaza pe un santier, in agricultura, ferme sau alte medii in care telefonul intra in contact cu praful, apa sau socurile mecanice, telefonul trebuie sa respecte standardele IP66 si IP68. Unde IP66 inseamna protectie impotriva prafului cu imposibilitatea de patrundere in telefon si rezistenta la jeturi de apa puternice, iar IP68 adauga si rezistenta la imersiune de peste 1m. Adica apa poate patrunde in telefon daca este scapat sau se intra cu el sub apa, insa aceasta nu va afecta functionarea.

Cele mai multe modele de smarphone optimizate pentru rezistenta fizica nu au cel mai placut design si nici cele mai intalte specificatii hardware. Sunt insa proiectate cu ecrane rezistente la lovituri si zgarieturi, sunt confectionate din materiale capabile sa protejeze elementele hardware vitale in cazul in care sunt lovite sau scapate de la inaltime.

Un bun exemplu este Panasonic TOUGHBOOK® N1. Un smartphone robust dar care face cu succes aplicatiilor Enterprise.

Smartphone Android pentru business
Panasonic TOUGHBOOK® N1

Acest smartphone suporta aplicatii enterprise din Google Play, iar pe langa standardele IP66 si IP68 este si certificat cu standardul MIL-STD-810 (United States Military Standard). Recomandat atat pentru aviatie militara, marina militara si trupe de uscat. Nu putem spune ca are un design foarte placut dar cu siguranta are un loc pe lista de cele mai recomandate smartphone Android pentru business / enterprise.
De altfel este inclus si in lista exclusivista a Google pe lista smartphone pentru enterprise. Android Enterprise Recommended.

Tot la conditii de utilizare as include si timpul de viata al bateriei. Atunci cand avem mult de lucru pe email sau aplicatii care se conecteaza la distanta prin Wi-Fi, 4G sau 5G, se stie ca timpul de utilizare al bateriei este destul de redus. Este foarte adevarat ca in masina si la birou avem solutii de incarcare a bateriei telefonului mobil. Sunt insa job-uri care presupun deplasari in zone unde nu avem surse de electricitate la indemana, iar pe langa securitate, rezistenta la factori externi, trebuie sa luam in calcul ca smarphone sa fie echipat cu o baterie de capacitate mare care sa asigure autonomie satisfacatoare.

In concluzie, cele mai recomandate smartphone Android pentru business / enterprise sunt cele care respecta standarde de securitate si mediu de utilizare. Primesc regulat actualizari ale sistemului de operare Android si cele care pot sa faca fata cu brio factorilor externi in care sunt operate. Android Enterprise Recommended este o lista care din pacate nu este actualizata frecvent de Google, insa este un punct de plecare atunci cand trebuie sa alegeti un model de smartphone pentru business.

slaptumas

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti *

Mygtukas Atgal į viršų