Android @GoogleAPŽVALGOSKas naujo

Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold – specifikacijos ir kainos

După ani de zvonuri și speranțe, Google se alătură în sfârșit pieței telefoanelor pliabile cu propriul său telefon pliabil. Acesta este Google Pixel Fold, primul său telefon pliabil, și spre deosebire de restul liniei Pixel, acesta este un dispozitiv premium și scump care nu se fereste să concureze cu cele mai bune dispozitive, atât în ceea ce privește funcțiile, cât și prețul. Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold – Specificații și prețuri.

Prețul pentru Pixel Fold începe de la 1.800 dolari, și asta probabil nu e o coincidență. Acesta este exact același preț ca și cel al celui mai mare competitor, Samsung Galaxy Z Fold 4, dar a reușit Google să recupereze diferența de patru ani pe care Samsung o are în piața telefoanelor pliabile? Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold.

Aceasta este cea mai mare întrebare despre Pixel Fold, iar Google începe să se diferențieze de pliabilul Samsung încă de la început. Pixel Fold se deschide ca o carte, la fel ca și Galaxy Fold, dar are dimensiuni diferite. Nu este la fel de înalt, are un ecran exterior mai larg și, argumentabil, mai confortabil, Google a creat o balama mai durabilă și a adăugat și o mulțime de funcții de software foarte interesante care fac uz de capacitatea acestui telefon de a sta singur.

Google Pixel Fold Specificații

Iată o prezentare generală a specificațiilor Pixel Fold împotriva rivalilor majori.

Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold - Specificații
Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold – Specificații tehnice

Specificațiile speciale pe care le-am observat despre Pixel Fold sunt că este mai subțire decât Galaxy, în timp ce are și o capacitate a bateriei cu aproape 10% mai mare. Cu toate acestea, nicio lege a fizicii nu a fost încălcată, deoarece cântărește mai mult.

Google Pixel Fold – Culori si Design

Deschis, cu un ecran mare de 7,6 inchi, Pixel Fold va fi mare și greu. Un dezavantaj în Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold.

În ceea ce privește design-ul, Pixel Fold este de fapt mai subțire decât Galaxy Fold și mai scund, astfel încât se potrivește mai ușor într-un buzunar. În același timp, telefonul pliabil Google cântărește destul de mult, cu 283 de grame (10 uncii). Este destul de greu de purtat într-un buzunar!

De asemenea, o privire la Pixel Fold și veți ști că aparține familiei Pixel, datorită barei obișnuite a camerei de pe spatele telefonului.

Google Pixel Fold - Culori si Design
Google Pixel Fold – Culori si Design

Marea preocupare cu telefoanele pliabile este întotdeauna durabilitatea, iar suntem bucuroși că Google promovează balama de pe Pixel Fold ca fiind extrem de durabilă, mai bună decât cea a Galaxy Fold 4. Desigur, timpul va fi cel mai bun judecător, dar până acum, asta este îmbucurător.

Telefonul pliabil Google vine în două culori: Porțelan și Obsidian, adică o versiune albă și o versiune neagră.

Display Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold

7,6 inch este un display de tabletă.

Display Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold
Display Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold

Ecranul exterior al Pixel Fold este mai larg, oferindu-ți spațiu valoros pentru tastare, lucru care este o plângere comună pentru forma factorului Galaxy Z Fold 4.

Deschide telefonul și ești tratat cu un ecran principal mare de 7,6 inci. În mod interesant, există această ramă mare pentru ecranul principal, care fură din design. Nu am văzut nimic atât de mare la alte telefoane pliabile. Nu știm dacă acest lucru este intenționat, nu este o priveliște foarte plăcută, dar ar putea ajuta în cazul atingerilor accidentale atunci când ridici telefonul.

Display Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold
Display Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold

Într-un aspect pozitiv, atât ecranul exterior, cât și cel principal rulează la o rată de reîmprospătare de până la 120Hz pentru o derulare extrem de lină.

Există o “cută”? Răspunsul este da, deoarece până acum acesta pare a fi un lucru care vine odată cu funcția de pliere.

Pentru biometrie, Google folosește un scanner de amprente încorporat în tasta de alimentare de pe lateralul telefonului, exact cum face și Samsung cu seria sa Fold.

Camera – Google Pixel Fold

În ceea ce privește design-ul, cel mai mult atrage atenția bara cu camera foto de pe spatele telefonului, care iese în relief.

Aceasta găzduiește trei camere foto principale, foarte similare cu cele de pe Pixel 7 Pro, astfel încât veți avea un obiectiv principal (wide), unul ultra-wide și unul cu zoom de tip periscop de 5x.

Camera - Google Pixel Fold
Camera – Google Pixel Fold

Pixel Fold are, de asemenea, o cameră selfie pe ecranul exterior și una pe ecranul principal, de dimensiuni tabletei. Dar, dacă puteți, ar trebui să utilizați camerele principale pentru selfie-uri de calitate superioară, deoarece puteți pur și simplu să întoarceți telefonul cu spatele spre dvs. și display-ul de pe capac servește ca vizor.

Pixel Fold Performance & Benchmarks

Pixel Fold este alimentat de cipul Google Tensor G2, iar acesta este același cip utilizat și în seria Pixel 7 și, de asemenea, da, este același cip utilizat în Pixel 7a.

Și aceasta este probabil cea mai controversată decizie pe care a luat-o Google cu Pixel Fold: un telefon super-premium care costă o avere și … vine cu același cip pe care îl folosești pe un telefon de 500 de dolari? Acest lucru nu sună foarte bine.

Tensor G2 este un cip destul de decent în sine, dar să nu ne înșelăm – nu este potrivit pentru procesorul Snapdragon 8 Gen 2, care se așteaptă să alimenteze Samsung Galaxy Fold 5! Deci, dacă vă pasă de performanță pe termen lung sau de rularea sarcinilor mai intense sau de jocuri, ei bine … Pixel Fold nu este cel mai rapid.

În rest, modelul de bază Pixel Fold vine cu 12 GB de RAM LPDDR5 și modelul de bază are 256 GB de stocare UFS 3.1, sau puteți trece la 512 GB de stocare pentru un preț puțin mai mare.

Pixel Fold – Versiune Android și software

Pixel Fold vine cu un software special, oferind o serie de funcții interesante care folosesc forma pliabilă:

Modul Tabletop – plasează telefonul pe o masă și deschide-l pe jumătate pentru a urmări videoclipuri. Această funcție este perfectă pentru YouTube, jumătatea ecranului afișează videoclipul, iar cealaltă jumătate oferă controale rapide (acestea vor veni odată cu o actualizare a aplicației).

Modul Tabletop pentru fotografie – poți lăsa telefonul pe o masă, seta un cronometru și să te fotografiezi cu un grup de prieteni fără a avea nevoie de un trepied. Această funcție este de asemenea excelentă pentru astrofotografie, deoarece poți direcționa camerele spre cer și să faci o fotografie a Căii Lactee!

Tabletop mode
Tabletop mode

Camera Selfie Mode – folosește ecranul exterior ca vizor și fă un selfie folosind camerele principale ale telefonului pentru cea mai bună calitate selfie de pe un Pixel.

Android 14 vine cu funcții precum:

Dual Screen interpreter – folosește ambele ecrane pentru a traduce o conversație în timp real, iar persoana cu care vorbești va vedea propozițiile tale traduse pe ecranul exterior.

Suntem de asemenea curioși să experimentăm modul împărțit și abordarea generală a multitasking-ului, care sunt atât de importante pentru un telefon pliabil.

Cât timp va primi Pixel Fold actualizări software? Google promite cinci ani de actualizări de securitate, dar încă nu avem informații despre câți ani de actualizări majore ale sistemului de operare va primi.

Autonomie baterie Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold

Greutatea considerabilă a lui Pixel Fold este cu siguranță un dezavantaj, dar pe de altă parte, permite o baterie cu aproape 10% mai mare decât cea de pe Galaxy Z Fold 4 de la Samsung.

Galaxy Fold 4 vine cu o baterie de 4.400mAh, iar Pixel Fold crește această valoare la 4.821mAh. Aceasta este o creștere semnificativă, mai ales pentru un astfel de telefon subțire.

Numerele oficiale ale duratei bateriei pentru Pixel Fold sunt următoarele: 24 de ore în medie sau până la 72 de ore în modul de economisire a energiei.

Viteză de încărcare Pixel Fold

Pixel este cunoscut pentru viteza de încărcare lentă în comparație cu alte telefoane din industrie, iar Pixel Fold nu face excepție.

Google recomandă încărcătorul său de 30W, dar telefonul suportă doar încărcarea cu fir de până la 21W, ceea ce pare foarte lent pentru o baterie atât de mare. Ca o remarcă, Pixel 7 Pro suportă încărcarea la 23W, deci nu mult mai mult.

Există, de asemenea, suport pentru încărcare wireless, dar din nou, la viteze destul de lente de doar 7,5W.

Pixel Fold Audio Quality & Haptics

Telefoanele pliabile au o dimensiune mai mare, iar acest lucru oferă o oportunitate de a utiliza difuzoare cu sunet de calitate superioară față de telefoanele tradiționale.

Am văzut că telefoanele Galaxy Fold au în mod constant difuzoare mai bune decât, să spunem, seria Galaxy S.

Ne așteptăm la un sistem de difuzoare puternic similar pe Pixel Fold, dar până acum nu avem nicio informație despre specificațiile sau calitatea exactă a sunetului.

Google promite de asemenea aceeași experiență haptică ca pe Pixel 7 Pro, chiar dacă design-ul mai subțire a forțat compania să reproiecteze telefonul din interior.

Google Pixel Fold vs. Galaxy Fold

Rivalul cel mai mare al Pixel Fold este clar Galaxy Z Fold 4, dar mai ales Galaxy Z Fold 5 care urmează să apară în august, la doar câteva luni după lansarea Pixel Fold. Acest telefon va aduce numeroase îmbunătățiri, inclusiv un nou și mai puternic procesor Snapdragon 8 Gen 2, care îl întrece pe Tensor G2. Cu toate acestea, telefonul va fi încă mai înalt și nu la fel de confortabil ca Pixel Fold.

O altă alternativă excelentă este Oppo Find N2. Este, de asemenea, un telefon pliabil care se deschide ca o carte, dar este mult mai compact și ușor. Nu are funcția de zoom periscop, dar este foarte interesant în rest. Din păcate, nu puteți cumpăra oficial acest telefon în afara Chinei.

Concluzie Google Pixel Fold

Este o veste bună că Google a intrat în lumea telefoanelor pliabile. Deși multe companii din China au lansat telefoane pliabile impresionante, Pixel Fold este singurul disponibil în Occident.

Ne place faptul că telefonul are o forma mai lată, care pare mai practică decât cea a Galaxy Fold, ne place cât de subțire este și cât de rezistentă este balamaua și protecția împotriva apei.

Singurul lucru care ne face sa ne îndoim de pretul foarte ridicat, de 1800 de dolari și chipul Tensor G2 mai lent. Cumpărătorii trebuie să știe, de asemenea, că Pixel Fold este unul dintre cele mai grele telefoane pliabile de pe piată.

Merită să-l cumperi?

slaptumas

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Palikti atsakymą

Jūsų el. pašto adresas nebus skelbiamas. Privalomi laukai pažymėti *

Mygtukas Atgal į viršų