iOS @AppleiOS News

Laptopuri MacBook Pro, produse in perioada 2011-2013, sunt chemate in service de catre Apple din cauza cipurilor grafice defecte

In luna februarie a anului 2013, utilizatorii anumitor laptopuri MacBook Pro au inceput sa reclame probleme de stabilitate si functionare, care erau in mod evident provocate de interfetele grafice dedicate folosite de marea companie Apple. Dupa aproximativ doi ani, compania a recunoscut ca exista intr-adevar o problema si a anuntat ca va incepe un program global de reparatii.

Programul de reparatii poarta numele de MacBook Pro Repair Extension Program for Video Issues si vizeaza laptopurile vandute intre lunile februarie 2011 si decembrie 2013 ale caror interfete grafice defecte cauzeaza artefacte grafice, lipsa completa a semnalului video sau blocari ale sistemului de operare. Problema a afectat laptopurile care foloseau cipul AMD Radeon 6750M, aceasta fiind remarcata ulterior si in cazul laptopurilor MacBook Pro care implementau modelele 6490M, 6770M si 6970M.

macbook-pro

Conform informatiilor oferite de Apple, modelele de MacBook Pro care pot fi afectate sunt MacBook Pro (15-inch Early 2011), MacBook Pro (15-inch, Late 2011), MacBook Pro (17-inch Early 2011), MacBook Pro (17-inch Late 2011), MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2012) si MacBook Pro (Retina, 15 inch, Early 2013). Primele patru utilizeaza interfete dedicate fabricate de catre AMD, in timp ce, ultimele doua folosesc cipuri fabricate de catre NVIDIA.

Din pacate, acesta nu este primul episod de acest fel pentru Apple, compania lovindu-se de probleme similare si in 2008. Dupa ce a fost data in judecata in toamna anului trecut, compania a decis ca este cazul sa rezolve problema intr-un mod corespunzator si a anuntat ca va lansa un program global de reparatii. Utilizatorii din Statele Unite si din Canada pot trimite laptopurile defecte catre Apple sau catre un service autorizat Apple incepand de astazi, tn timp ce restul lumii va putea face acelasi lucru incepand cu data de 27 februarie.

Utilizatorii sistemelor MacBook Pro de pe teritoriul Romaniei pot consulta lista partenerilor autorizati Apple pe site-ul companiei.

Leave a Reply

Back to top button