Android @GoogleAndroid AppsBlackBerryiOS @AppleiOS AppsMobile Apps

La sfarsitul lunii utilizatorii iOS si Android vor putea utiliza aplicatia BlackBerry Messenger

BBM serviciul popular dezvoltat si utilizat pe dispozitivele BlackBerry va putea fi utilizat din luna iulie si de catre utilizatorii iOS si Android. Aplicatia binecunoscuta a canadienilor de la BlackBerry a pierdut teren in ultima perioada mai ales datorita succesului altor aplicatii de chat cum ar fi WhatsUp sau Viber care au permis comunicarea de mesaje si pe BlackBerry.

BBM-for-iOS-and-Android

Astfel dezvoltatorul canadian a deci sa furnizeze si concurentei posibilitatea de a comunica si a utiliza BBM si pe alte dispozitive decat cele BlackBerry. Miscarea va fi bine primita de utilizatorii business care folosesc terminale BlackBerry si care vor putea integra sistemul BBM pe tablete si smartphone-uri de ultima generatie si nu in ultimul rand, vor fideliza posesorii de BB pentru a nu renunta la aceste dispozitive din acest motiv. Astfel BBM va intra in competitie directa cu celelalte aplicatii deja consacrate WhatsUp, Viber dar si cu Facebook  sau Yahoo. 

blackberry-messeger

 

Aplicatia va oferi initial doar mesagerie instantanee text, mesagerie de grup, partajarea notitelor audio, fotografiilor sau ale altor fisiere, ulterior  urmand sa implementeze si alte facilitati, cum ar fi apeluri audio si video, partajare display-ului si BlackBerry Channels, facand din BBM o platforma de socializare pe modelul Facebook sau Google+. Va exista se pare si un impediment: aplicatia va putea fi instalata numai pe generatiile mai noi de smartphone-uri si tablete care sunt actualizate la iOS 6.0 respectiv Android v4.0. Asteptam cu interes reactia competitorilor si alegerea utilizatorilor cand vine vorba de comunicare prin mesaje.

Leave a Reply

Back to top button