iOS@애플iOS 앱아이패드아이폰모바일 앱지도 시간새로운 소식

iPhone 또는 iPad에서 사진과 비디오를 숨기는 방법 - 2022/2023

Atunci cand cand esti inconjurat de persoane care de multe ori sunt curioase sa vada ce ai prin telefon, cel mai este este sa stii cum ascunzi poze si video pe iPhone sau iPad. Totul este foarte simplu si nu trebuie sa instalezi o noua aplicatie sau sa pui o parola speciala.

Pozele si video facute cu camera iPhone sau iPad sunt salvate automat in aplicatia Photos. Odata cu iOS 16 si iPadOS 16, Apple a introdus o caracteristica prin care unele fotografii si video pot fi ascunse de utilizatori, intr-o galerie foto separata. In aceasta galerie accesul se face pe baza autentificarii biometrice. Face ID.

Cum ascunzi poze si video pe iPhone sau iPad

iOS 16 / iPadOS 16 sau o versiune mai noua, este obligatoriu pentru a beneficia de aceasta caracteristica. Daca aveti iPhone si iPad pe care aveti pornita sincronizarea in iCloud pentru Photos, pozele ascunse pe unul dinte device-uri se vor ascunde automat si pe celalalt. Conditia este ca ambele device-uri sa fie autentificate cu acelasi Apple ID.

1. Mergi pe iPhone sau pe iPad in Settings, apoi rulezi pana la aplicatia Photos.

2. In setarile aplicatiei Photos activezi optiunile: Use Face ID 그리고 Show Hidden Album.

Cum ascunzi poze si video pe iPhone sau iPad
Show Hidden Album Settings

3. Selectezi poza sau pozele pe care doresti sa le ascunzi, apoi pe meniul cu cele trei puncte din partea de sus – drepata, alegi optiunea Hide, 그 다음에 Hide Photo pentru confirmare.

Hide Photo iPhone
Hide Photo iPhone

Dupa acest pas, pozele si video ascunse nu vor mai fi prezente in galeriile foto: Recents, Favorites, Moments sau altele vizibile.

Ca sa vezi pozele si video ascunse pe iPhone sau iPad, deschizi aplicatia Photos, apoi la Album rulezi in jos pana la Hidden de sub Utilities.

Aici este nevoie de Face ID (sau parola device) pentru a accesa pozele si video ascunse.

Show Hidden Photos
Show Hidden Photos

Ca masura suplimentara de protectie, poti tine albumul hidden secret, dezactivand optiunea “Show Hidden Photos” din setarile aplicatiei Photos. Pozele vor ramane in albumul “Hidden”, insa acesta nu va mai fi vizibil in aplicatia Photos pana nu o sa-i activati din nou vizibilitatea.

Acesta este cel mai bun truc despre cum ascunzi poze si video pe iPhone fara sa fie nevoie sa instalezi vreo aplicatie.

몰래 하기

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

답장을 남겨주세요

귀하의 이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필요 입력 사항은 표시되어 있습니다 *

맨 위로 돌아가기 버튼