iPhone新着情報

iPhone 12の放射線はどのくらい危険ですか?

Dacă ești posesorul unui dispozitiv iPhone 12, sau dacă membri familiei tale dețin un astfel de dispozitiv, cu siguranță ai auzit deja că ca acest model a fost deja scos de la vânzare din mai multe țări din cauza nivelului ridicat de radiații. Dar, cât de periculoase sunt radiațiile iPhone 12?

Nivelul de radiații este exprimat în “SAR” (Specific Absorption Rate) și înseamnă rata de absorție a corpul uman atunci când este expus la radiații electromagnetice venite de la dispozitive.

Compania Apple s-a văzut în centrul unui scandal, după ce autoritatea franceză care controlează frecvențele radio (ANFR), a obligat scoaterea de la vânzare a tuturor dispozivelor iPhone 12, din cauză că acestea emit un nivel de radiații peste cel admis. Pe lângă Franța, este de așteptat ca și alte țări să ia această decizie prin care să interzică iPhone 12 de la vânzare în următoarea perioadă.

iPhone 12の放射線はどのくらい危険ですか?

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat pe site-ul oficial că nu există dovezi clare care să ducă la concluzia că un nivel scăzut al radiațiilor poate să afecteze starea de sănătate a oamenilor. De altfel, conform datelor ANFR (autoritatea franceză) s-a constatat că în timpul unor teste (respinse de compania Apple), că rata de absorție a radiațiilor este de 5.74 W/kg dacă iPhone 12 este ținut în buzunarul pantalonilor sau în mână. Am putea spune că femeile sunt ceva mai protejate de aceste radiații. Dacă este ținut în poșetă sau în buzunarul jachetei, limita SAR este în parametri de sub 4 W/kg.

iPhone 12の放射線はどのくらい危険ですか?
iPhone 12の放射線はどのくらい危険ですか?

Așadar, dacă testele ANFR sunt corecte, radiațiile iPhone 12 depășesc cu 1.74 W/kg, limita standard din Uniunea Europeană (4 W/kg).

Compania Apple spune că acest nivel de radiații va fi mai scăzut după o viitoare actualizare iOS prin care va fi redusă frecvența.

ステルス

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

返信を残す

あなたのメールアドレスが公開されることはありません。 必須フィールドは、マークされています *

トップに戻るボタン