iOS @AppleiPhoneWhat's New

iPhone 8 & iPhone 8 Plus – Noua Generatie de iPhone

Asa cum se speculase, Apple va sari peste deja traditionala serie “S” si a trecut direct la iPhone 8. Luandu-ne dupa cum s-a evoluat de la o serie precedenta de iPhone, la o serie “S’, nu ar fi fost nicio panica daca iPhone 8 s-ar fi numit iPhone 7S si respectiv iPhone 7S Plus. Ca sa putem face o descriere a iPhone 8, nu trebuie sa dam “numitor comun” iPhone 7. Ne-ar fi suficiente 120 de caractere sa-l descriem.
Cel mai probabil, compania americana a vrut sa tina pasul cu Samsung si nu a vrut ca flagship-ul lor sa fie cu un numar mai mic decat al rivalilor. De altfel ar fi fost pentru prima daca cand numarul de serie al flagship-ului Samsung ar fi fost mai mare decat cel al Apple.

iPhone 8 & iPhone 8 Plus – Design si Specificatii Generale

Avem de a face cu primul iPhone care suporta incarcare wireless. Chiar daca s-a vorbit mult cum ca iPhone X ca ar fi primul cu aceasta capabilitate, atat in cadrul evenimentului de lansare cat si ca data la care va fi pus in vanzare, iPhone 8 este inaintea iPhone X.  O alta noutate este designul. Atat varianta iPhone 8 cat si iPhone 8 Plus sunt definite prin designul elegant din sticla. Cel putin partea din spate poate fi folosita de doamne si de domnisoare ca oglinda de machiaj. Acest lucru ar salva mult bateria consumata pentru modul “selfie” in timp ce se fac retusiri in jurul ochilor si al buzelor.

La dimensiuni si forma, iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt aproape identice cu modelele precedente. Diferenta este facuta de 1 inch la latime, lungime si grosime. !0 grame greutate peste iPhone 7.

Display Retina HD cu diagonala de 4.7-inch, resprectiv 5.5-inch, iar ca o caracteristica noua, gasim True Tone pentru contrast.

Apple a introdus pe acest model si noua generatie de procesoare A11 Bionic cu Neural Engine. Aceasta este o noutate absoluta pentru Apple. Primul procesor six-Core, marca Apple,  cu nucleele impartite astfel: 2 nuclee pentru performanta si 4 nuclee pentru eficienta. Toate 6 pot lucra simultan daca consumul de resurse o cere.

La camera foto a iPhone 8 gasim in plus doar functia “Slow Sync” pentru Quad-LED True Tone. In rest, tot 12MP cu ƒ/1.8 pentru camera principala si 7MP cu ƒ/2.2 la cea secundara.
Imbunatatiri apar la video recording. Are capabilitatea sa inregistreze 4K la 60 fps, comparativ cu doar 30 fps pe iPhone 7.

Disponibil in trei variante de culori (Silver, Gold si Space Gray) cu spatiu de stocare de 64 GB si 256 GB, iPhone 8 si iPhone 8 Plus va fi pus oficial in vanzare incepand cu data de  22 septembrie 2017.

In magazinele din Romania, iPhone 8 si iPhone 8 Plus va aparea la inceputul lunii octombrie, cu un pret cuprins intre 3.700 si 4.000 lei pentru varianta de 64 GB.

stealth

Entuziast al universului Apple, scriu cu placere tutoriale si articole, atat despre iPhone cat si despre smartphones cu Android. Te voi ajuta sa rezolvi problemele pe care le intampini in setarile Android sau iOS, sa rezolvi erori si sa gasesti cele mai bune trucuri si aplicatii pentru telefonul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button