iOS @AppleiOS NewsiPadiPhone

iOS 9 Mareste autonomia si durata de viata a bateriei iPhone, iPad si iPod Touch

Dupa ce am instalat si testat noul sistem de operare pentru device-urile iOS, iOS 9 Public Beta 1, primul lucru care mi-a sarit in ochi, a fost optimizarea resurselor pentru baterie in cazul in care dorim sa ne tina mai bateria pe iPhone, iPad sau iPod Touch.

La mesajul care ne anunta ca nivelul bateriei a scazut sub 10% sau sub 20%,  aparut si optiunea de optimizare a bateriei, Low Power Mode, pentru prelungirea duratei de functionare. Practic este un “save power” asemanator cu cel din Android.

IMG_2013

Optiunea poate fi gasita si activata din Settings > Battery (optiune nou adaugata) > Low Power Mode. Tot aici a fost mutata si optiunea care ne afiseaza procentul de incarcare al bateriei iPhone-ului.

In Low Power Mode sunt dezactivate pana la incarcarea toata a bateriei iPhone-ului: Mail Fetch, Background App Refresh, Automatic Downloads iar unele efecte vizuale vor fi reduse sau dezactivate total.

Consider ca acesta este cel mai important feature al noului sistem iOS 9, care va fi lansat in versiunea finala in aceasta toamna, cel mai probabil odata cu lansarea iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

Leave a Reply

Back to top button