iOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPadiPhoneWhat's New

iOS 9.3 Download Update – Night Shift, Touch ID Notes, News App & CarPlay

Apple pregateste lansarea celui mai nou update de iOS pentru iPhone si iPad.
In iOS 9.3, Apple a adaugat in acest update cateva functionalitati noi si a adus imbunatatiri unor aplicatii deja integrate pe iOS.

Noutati in noul sistem iOS 9.3 pentru iPhone si iPad

Night Shift 

Despre faptul ca lumina stralucitoare albastra  data de display-urile telefoanelor mobile si ale PC-urilor sau laptop-urilor afecteaza somnul, s-a mai discutat si s-au cautat solutii de-a lungul anilor. Ne amintim ca si pentru sistemele de operare Windows aparuse la un momend dat o aplicatie care reducea radiata de lumina albastra a monitorului pe timpul noptii.
Aceasta lumina albastra redata pe timpul noptii de display-uri afecteaza de foarte multe ori somnul. Mai pe scurt, oboseste foarte mult ochii si produce insomnii in randul celor care butoneaza din pat un iPhone sau un iPad.

apple_night_shift
Functia Night Shift implementata de Apple pe noul iOS 9.3 va schimba automat pe timpul noptii radiatia de lumina albastra (rece) cu o lumina mai calda (rosie) care sa nu ne solicite foarte mult ochii si sa nu ne produca insomnii. Trecerea in asa zisul “mod de noapte” cu Night Shift se va putea face automat, odata cu apusul soarelui. Aplicatia va colecta date despre locatia in care ne aflam si va comuta automat modul de noapte odata cu apusul soarelui. Dimineata totul va reveni automat la normal.

Notes – Aplicatie integrata a iOS

Notes este pentru multi utilizatori de iOS una dintre cele mai utile aplicatii (si pentru mine). O aplicatie care poate sa inlocuiasca cu succes Evernote sau OneNote. Consuma putine resurse, putin spatiu, este foarte intuitiva si ofera o sincronizare perfecta intre mai multe device-uri Apple care folosesc acelasi cont de iCloud. Toate notele sunt stocate desigur in Apple iCloud, avand posibilitatea sa le accesam de oriunde, chiar daca nu avem un device Apple la indemana.

notes_touch_id_ios
Odata cu lansarea noului iOS 9.3 utilizatorii de Notes vor avea noi functii in  aceasta aplicatie. Cea mai importanta este securizarea notilor in aplicatie cu Touch ID sau parola. Sunt foarte multi care stocheaza parole web, conturi online, date medicale, conturi sau chiar PIN-uri de carduri in aceasta aplicatie. Aceste “notite” sensibile vor putea fi restrictionate cu Touch ID in noul Notes pe iOS 9.3. In plus, aplicatia va avea functii de sortare a notilor in functie de data la care au fost creeate, modificate sau in ordine alfabetica.

NewsAplicatia care aduce cele mai nou stiri pe iPhone si iPad

Din pacate aceasta aplicatie este disponibila numai in cateva tari, printre care Statele Unite, Canada si Anglia. Aplicatia News este un fel de RSS Reader in care utilizatorii pot primii fluxuri de pe site-urile de stiri in functie de sfera de interes a fiecaruia. Se gasesc cu precadere stiri din domeniul IT&C.
Odata cu lansarea iOS 9.3 utilizatorii de iPhone pot deschide aplicatia News si in landscape, pentru o mai buna experienta. Filtrele de interes si “top stories” vin si ele cu cateva imbunatatiri pe iOS 9.3.

CarPlay – Aplicatia pentru “masinile iOS” :)

In CarPlay, iOS 9.3 vine cu imbunatatiri substantiale pentru o mai buna experienta atunci cand sunteti la volan. Cantecele si artistii preferati vor mai mult mai usor de gasit, iar Apple promite ca recomandarile melodiilor vor fi pe gustul utilizatorului. CarPlay vine si cu harti actualizate pe care puteti gasi mai usor o statie peco, un restaurant sau chiar un loc de parcare.

Download si Instalare iOS 9.3

iOS 9.3 este momentan in stadiul de dezvoltare Beta 3 si este disponibil numai pentru cei care doresc sa-si inroleze device-urile in programele Beta Software ale Apple.
Daca nu doriti sa asteptati versiunea finala si doriti sa va bucurati mai repede de noile caracteristici ale iOS 9.3, puteti urma acest tutorial pentru a va inrola iPhone sau iPad in programul Beta.

stealth

Editor articole de tehnologia informatiei, gadget si telefoane mobile.

Leave a Reply

Back to top button