DownloadsiOS @AppleiOS AppsiOS NewsiPhoneWhat's New

iOS 8.2, disponibil, incepand de astazi, pentru smartphone-urile Apple

Dupa evenimentul destinat noului sau ceas, Apple a lansat si un nou update software pentru dispozitivele cu iOS, care aduce sistemul de operare la versiunea 8.2. Cu toate ca sunt incluse multe reparatii ale unor probleme descoperite in ultimele luni, obiectivul sau este sa adauge smartphone-urilor sale compatiblitate cu noul Apple Watch. Momentan, aceasta functionalitate nu va putea fi testata, deoarece abia la jumatatea lunii aprilie vor incepe pre-comenzile pentru mult asteptatul accesoriu.

11026479_915830561794664_1748200896_n

iOS 8.2 vine la pachet cu o aplicatie dedicata ceasului numita chiar Apple Watch. Aceasta va realiza conexiunea intre smartphone si ceas si ofera acces la aplicatia de conectare. Procesul poate fi facut fie prin fotografierea ceasului (care probabil va afisa un cod QR pe display), fie prin introducerea manuala a numelui dispozitivului. Aplicatia Apple Watch include si cateva clipuri video de prezentare ale ceasului, cat si o trimitere catre sectiunea Apple Watch din AppStore, care va fi activa odata cu lansarea dispozitivului din luna aprilie. In momentul in care conectezi un Apple Watch la un iPhone, va fi instalata in mod automat si aplicatia Activity, care va monitoriza efortul depus de utilizator. Aceasta aplicatie apare doar pe toate dispozitivele iPhone 5 sau mai noi. iPhone 4S si tabletele iPad nu sunt compatibile cu Apple Watch.

Totodata, aplicatia Health a primit imbunatatiri importante. Pot fi acum alese diverse unitati de masura pentru distanta, temperatura, inaltime si greutate. Stabilitatea software-ului a fost optimizata, insa probabil cel mai important este faptul ca acum pot fi afisate informatii colectate de alte aplicatii din AppStore. O noua optiune pentru intimitatea datelor a fost adaugata in aplicatia Health, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a opri inregistrarea numarului de pasi facuti, distanta parcursa si numarul de trepte urcate. Lista de imbunatatiri promite stabilitate superioara in Mail, Maps si Music, cat si o performanta optima a functiei VoiceOver. Mici probleme depistate in aplicatiile interne Apple au fost corectate, cat si probleme cu anumite conexiuni Bluetooth, certificate pentru Microsoft Exchange, si inconsistente in utilizarea aplicatiei Calendar.

11051067_915830565127997_926052456_n

iOS 8.2 este disponibil chiar in momentul actual pe toate dispozitivele care au primit in trecut iOS 8.0 si 8.1. Actualizarea poate fi realizata fie cu ajutorul unui computer prin intermediul iTunes printr-un cablu de date, fie OTA (over-the-air). Pentru update-ul direct de pe dispozitiv, download-ul variaza in functie de dispozitiv: acesta poate ocupa intre 300 si 500 MB.

Leave a Reply

Back to top button