What's New

Incarcati-va telefonul utilizand caldura corpului

Una din principalele probleme legate de telefoane, este descarcarea acestora. Deja piata este invadata de o serie de smartphone-uri, care cu cat au mai multe dotari si un ecran cat mai mare, cu atat creste proportional si consumul de energie.

Cu o idee salutara in acest sens vin cei de la Vodafone, sa puteti face fata acestei situatii si au creat ceva numit Power Pocket, pe care le-au construit intr-o linie de pantaloni scurti si saci de dormit – astfel incat sa nu mai fie un motiv de ingrijorare pentru viitoarele calatorii de camping.vodafone-recharge-sleeping-bag

Vodafone a dezvoltat un material termoelectric, care este suficient de mic pentru a fi cusut in haine (sau saci de dormit), fara a mai adauga altceva incomod. Caldura din organism este absorbita de material si transformate in tensiune, care este capabil de a incarca aparatul. Sau, mai precis, se poate da un impuls telefonului pentru a nu muri complet. Stephen Beeby, profesor de sisteme electronice de la Universitatea din Southampton, arata ca o incarcare utilizand sacul de dormit in ora opt ore de somn vor acumul energie de aproximativ 24 de minute de convorbire, in cazul in care conditiile de temperatura sunt corecte.

Intre timp ce tehnologia nu poate fi in intregime perfecta, sau foarte eficient inca, dar este un pas in directia cea buna. Intr-o zi s-ar putea sa nu trebuiasca sa ne mai facem griji pentru un telefon mort, atata timp cat avem buzunare la pantalonii.

Tags

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
ابليكسو تنزيل, ابليكسو, -تحمي هاتفك va, أبليكسو, العاب حرارة الجسم, أبليكسو ألعاب, ابليكسو iphone,
Back to top button
Close