Android @GoogleHUAWEIWhat's New

Huawei honor 8, un smartphone premium cu un pret accesibil

Huawei a lansat de curand, in China, un nou model de smartphone premium, denumit honor 8, care se apropie foarte mult de flagship-ul companiei, P9. Acesta este accesorizat cu o carcasa diferita, cu un design mai rotunjit, dar fara software-ul pentru camera realizat in colaborare cu Leica, pe care l-am intalnit pe telefonul lansat in urma cu cateva luni. Pretul este foarte interesant, fiind mult mai redus decat in cazul lui P9.

Huawei honor 8 utilizeaza acelasi ecran de 5,2″ cu rezolutie Full HD ca in cazul modelului P9 de baza. Acesta este alaturat unui chipset HiSilicon Kirin 950, realizat in fabricile proprii, cu procesor octa-core la 2,3 GHz. Performanta nu este cu mult sub Kirin 955 de pe P9, dar ar putea fi unul dintre motivele pentru care pretul lui honor 8 este mai mic. Utilizatorii vor putea opta intre variante cu 3 GB memorie RAM si 32 GB spatiu de stocare sau 4 GB RAM si 32 sau 64 GB stocare interna.huawei-honor-8

O alta categorie la care cele doua dispozitive mobile sunt similare este sistemul foto, realizat cu aceiasi senzori de 12 megapixeli (unul color si unul monocrom), alaturate unui sistem de focalizare cu laser. Diferenta majora intre honor 8 si P9 este structura arhitecturala a carcasei. In timp ce P9 foloseste un design unibody din metal, honor 8 vine cu un corp realizat din sticla 2.5D (curbata) pe ambele parti, cu o rama metalica de jur imprejur. Senzorul de amprenta de pe partea din spate este pozitionat similar, dar nu mai este incadrat intr-un patrat rotunjit la colturi, ci este in forma de cerc.

Smartphone-ul Huawei honor 8 va avea pretul de 300 de dolari pentru modelul cu 3 GB memorie RAM si 32 GB spatiu de stocare, 345 de dolari pentru 4 GB memorie RAM si 32 GB spatiu de stocare si 370 de dolari pentru varianta de top, cu 4 GB RAM si 64 GB stocare. Toate variantele vor putea fi achizitionate in cinci variante de culoare: Sunrise Gold, Sapphire Blue, Sakura Pink, Midnight Black si Pearl White. Deocamdata, nu a fost anuntata o lansare pentru Europa, dar seria honor este, de regula, vanduta si in afara Chinei.

Read in your language: EN - FR - DE - IT - ES - PT - NL - PL - EL - GA - SV - FI - NO - DA - LV - ET - LT - UK - CS - SK - HR - SR - SL - BG - HU - RU - TR - KO - JA - ZH-CN - ZH-TW - HI - IW - ID - TH - VI - AR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button