HTCWhat's New

HTC Incredible vs. iPhone 3GS

Oare isi merita numele HTC Incredible numele sau nu? Vom afla acestea prin compararea caracteristicilor lui cu iPhone 3GS, pas cu pas.

incredible_iphone

Display

Castigator: HTC Incredible

Putini dintre posesorii de iPhone s-au plans de ecranul acestuia de 3,5 inchi, dar HTC Incredible l-a invins din toate punctele de vedere. In afara de diagonala mai mare de 3,7 inchi, HTC Incredible se mandreste cu o rezolutie de 480 x 800. Nu trebuie sa fii matematician, sa observi ca rezolutia fata de cea a ecranului LED a lui Apple iPhone de 480 x 320, este mai mult decat de 2 ori mai mare. Pentru ca HTC foloseste tehnologia OLED a ecranului, acesta ofera un display mai luyminos, culori mai vibrante, asemanator cu Nexus One.

 

Procesor

Castigator: HTC Incredible

Ca si Motorola Droid, fenomenalul cip Qualcomm Snapdragon de 1GHz  ce alimenteaza HTC Incredible, il pune pe Cortex A8 cu 600MHz al Apple iPhone intr-o pozitie rusinoasa. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul ca iPhone are unitate de procesare cu o grafica dedicata PowerVR, pe care o foloseste cu abilitate jocuri cu mult deasupra si dincolo de ceea ce ar realiza un singur procesor.

incredible-vs-iphone

Memorie
Castigator: Apple iPhone 3GS 
Daca doriti un castigator aici, parerile pot fi diferite in functie de dorinta de a avea un telefon care sa va ofere cea mai mare valoare pentru banii investiti, sau un telefon care poate stoca teoretic cel mai mult. Incredible vine cu 8GB de memorie interna si un slot microSD care poate suporta un card de pana la 32GB (daca il formatati pe un PC ma intai). IPhone 3GS vine fie cu 16GB sau 32GB, din fabricatie, dar nu aveti optiunea de a adauga mai multa memorie. Avand in vedere ca iPhone are 16GB si Incredible 8GB, iar pretul lui HTC este de doar 200 $ la abonament, putem crede ca HTC ar putea castiga. Totusi, din punct de vedere tehnic, HTC poate oferi pana 40GB cu un card de 32GB instalat, dar avand in vedere inca 200 $ pretul acestor carduri in acest moment, iPhone inca arata ca fiind o decizie mai practica,  pentru cumparatorii care cauta un spatiu de stocare fara a ignora complet si pretul telefonului.

 

Aparat foto
Castigator: HTC Incredible

Apple nu trebuie sa participe la nici un concurs in acesta categorie, pentru ca IPhone 3GS dispune de o camera de 3 megapixeli cu autofocus, dar nu flash sau controale manuale. HTC Incredible ofera un shooter de 8 megapixeli cu blitz dual-LED, plus ajustari in timp real pentru luminozitate, contrast, precum ?i nivelul ISO. De asemeni, iPhone poate inregistra doar VGA (640 x 480) video, in timp ce Incredible poate filma la aceeasi rezolutie ca ecranul sau, de 800 x 480.

 

Software
Castigator: Apple iPhone 3GS
Este o chestiune de gust, dar ca sa fim siguri de aceasta, putem vedea  preferinta coplesitoare publica ce pare sa fie in favoarea Apple iPhone OS Android. Si la fel ca iPhone OS 4.0, una dintre cele mai mari nemultumiri legate de el – lipsa inexplicabila de multitasking – v-a disparea pentru totdeauna. Asadar, punand in balanta cele 185.000 de aplicatii in Apple’s App Store si aproximativ 40.000 in Google Android Market, este greu sa sustinem ca Google detine victoria in acest moment.

Acumulator 
Castigator: Apple iPhone 3GS 
Aici putem observa comform testelor de laborator ca Apple iPhone 3GS conduce detasat la standby, avand 300 de ore de a?teptare, in timp ce pentru HTC Incredible acest timp este de numai 146 ore. Aceasta reprezinta mai putin de jumatate. Cu toate acestea, HTC Incredible in regim 3G ofera un timp foarte bun de 5,2 ore de utilizare, iar iPhone de 5 ore. Chiar daca HTC se apropie de aceasta, Apple totusi ofera un timp de standby de peste 2 ori. La nivel hardware, bateriile sunt aproape identice ca si capacitate: 1219 mA pe iPhone, si 1300 mA pe Incredibile.

incredible-vs-iphone (2)

 

Portabilitate
Castigator: HTC Incredible
Similare, deoarece acestea pot fi, Incredible  este aproape la toate dimensiunile lui iPhone , dar difera totusi ca dimensiune. Este putin mai subtire, o putin mai ingust, si putin mai usor, dar la inaltime HTC are 4,63 inch, iar iPhone are 4,5 inch. Pentru orice consumator rezonabil, la aceste detalii putem spune ca telefoanele sunt aproape egale, dar daca se intampla sa fie cineva care cauta telefonul ideal, atunci putem afirma ca HTC Incredible este foarte aproape de victorie, castigand la diferenta mica de Apple.

General

Castigator: HTC Incredible
Dupa calculele efectuate, HTC Incredible are mai multi asi la mai multe categorii decat iPhone, dar fara a face o apreciere corecta doar dupa ponderea importantei fiecareia dintre ele, noi nu sugeram in  special sa nu particularizam doar dupa cat ne place de mult, o anumita caracteristica. Dominatia Apple in privinta software-ului – mai ales ca lider al pietei de aplicatii – inseamna, probabil, mult mai mult pentru potentialii cumparatori decat cativa milimetri suplimentari ici si acolo. Avand in vedere spus, ca software-ul e castigat de Apple, in schimb HTC-ul castiga la mult mai multe categorii hardware , cu un ecran imbunatatit, slot microSD in plus,  un procesor puternic  Snapdragon si o camera foto de 8 megapixeli. Este intr-adevar de telefon superior? Cred ca da, in functie de ce este important pentru tine.

Tags

5 Comments

  1. parerea mea personala este ca nu trebuie sa ne luam dupa teoretica ci dupa practica adica teste chiar efectuate nu dupa ce spun ei din fabrica

  2. nu am avut htc de ce sa zic am un iphone 3gs 32gb sunt foarte multumit de el si zic ca nu degeaba ii zice telefonul minune.:D

Leave a Reply

Mobile Apps, Tutorials and News:
download wallpaper iPhone untuk layar3 inch, download aplikasi audio amplifier ukuran kb, Szuper mário játék le töltés ingyen sony s-telfonra, Lg t385 3d autos játékok letöltése ingyen, phoneky game ecran (240x400),
Back to top button
Close